FIKK PRIS: Jahn Teigen fikk belønning av Rockheim Hall of Fame.
FIKK PRIS: Jahn Teigen fikk belønning av Rockheim Hall of Fame.

Jahn Teigen: – Sånt fikk jeg juling for i starten av karrieren min

Men nå har han fått pris for sine spillopper.

Rockheim Hall of Fame fikk søndag fem nye medlemmer å henge på veggen.

Det var Jan Eggum, Terje Rypdal, DumDum Boys, Jahn Teigen og The Pussycats.

Les også:Jahn Teigen: – Vi er veldig stolte av at vi aldri startet noen krig

Takknemlig

Til tross for at ingen kvinnelige artister fikk pris, syntes den folkekjære artisten at dette var den største prisen han kunne fått.

– Min drøm har alltid vært å stå på scenen og synge, men virkeligheten ble så mye større enn drømmen. Denne utmerkelsen er den største premien, forteller han i dagens utgave av VG.

Han forteller at han tror det er hans underholdningsverdi ovenfor publikum som har gikk han prisen.

– Jeg har alltid vært opptatt av å ikke bare være sanger, så når jeg går ut på scenen så har alltid målet væt å få folk til å oppleve noe mer enn bare musikk. Jeg er artist, med alt det innebærer av splitthopp, kostymer og ablegøyer. Sånt fikk jeg juling for i starten av karrieren min, da Musikk-Norge bare besto av danseband, forteller Teigen til avisen.

Les også: Jahn Teigens datter (28) angrer ikke på nakenbildet

Nye tider

Tidligere i år fikk også Jahn viet en utstilling om seg selv på pop- og rockmusset Rockheim i Trondheim. Sist han var ute med et album var i 2003, og etter dette har han vært gjennom tøffe tider. I løpet av de siste fem årene har han opplevd å miste både moren og broren, og selv om han har det bra i dag, er dette noe som vil sette sitt preg på hans kommende album har han tidligere kunnet fortelle.

Les også: Jahn Teigen synger om tapet av moren og broren

Kjærlighet

På 80-tallet var Teigen og ekskona Anita Skorgan Norges heteste kjendispar. Sammen har de datteren Sara.

Ekteskapet tok slutt etter fire år, men Teigen har tydelig fortsatt stor respekt og beundring overfor sin ekskone. Skorgan var også med i sceneshowet «Jahn Teigen fra Tønsberg».

– Det er noe som skjer når Anita kommer ut på scenen. Det går ikke an å forklare. Det er trygghet og respekt. Anita er en fantastisk person, uttalte Teigen overfor Dagbladet i 2010.

Les også: Anita:– Det er usexy og påtrengende