GRATULERER: Mette Marit fyller 39 år
GRATULERER: Mette Marit fyller 39 år

Gratulerer med dagen, Mette-Marit!

Kronprinsessen fyller 39 år i dag.

I dag fyller kronprinsesse Mette-Marit 39 år, og det flagges fra alle offentlige bygninger i landet.

Bursdagen feires trolig med familie hjemme på Skaugum, og kanskje snakker kronprinsfamilien allerede om neste års bursdagsfester. Både kronprins Haakon og Mette-Marit fyller 40 år til neste år.

Hatt et travelt år

– Kronprinsesse Mette-Marit har hatt et både travelt og innholdsrikt år siden sist hun feiret bursdag. Blant annet kunne hun og kronprins Haakon på sensommeren i fjor feire 10 års bryllupsdag, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til God kveld Norge.

Les også: Helt konge å ha med barna til OL

Kronprinsparet har et hektisk program, og i året som har gått siden hun fylte år sist har Mette-Marit representert Norge i både inn- og utland.

EKSPERT: Kongereporteren har i alle år fulgt kronprinsparet på deres reiser i inn - og utland. Her med Mette-Marit på en hagefest i Bangkok.
EKSPERT: Kongereporteren har i alle år fulgt kronprinsparet på deres reiser i inn - og utland. Her med Mette-Marit på en hagefest i Bangkok.
– Sammen og hver for seg har hun og Haakon representert kongehuset og Norge både her hjemme og i utlandet. Nå sist ved OL i London. Mette-Marit er fortsatt ambassadør for UNAIDS - og har blant annet deltatt ved flere store aids-kongresser i utlandet, nå sist i Washington DC, sier Totland.

Tok en time-out

Kronprinsessen har også fått tid til å pleie seg selv, og var tidligere i år på en lenge planlagt tur til India.

– Det spørs om ikke noe av det som har gjort mest inntrykk på henne i årets løp, er den lenge planlagte fotturen i Kasjmir i India, som hun gjennomførte uten mann og barn i juni i år.

– Ellers var Mette-Marit naturligvis kjempeglad da hun i juli fikk beskjed om at masteroppgaven ved BI var godkjent - og hun nå, i tillegg til kronprinsesse, kan titulere seg Master, som sin mann, sier Kjell Arne Totland.