Hødd til semifinale etter straffedrama

Hødd slo Haugesund 5-4 på straffer etter Martin Bjørnbaks avgjørende bom i lørdagens NM-kvartfinale i fotball. Selve kampen endte 2-2 etter ekstraomganger.

Bjørnbak skjøt høyt over da han tok Haugesunds sjette straffe. Dermed tok Hødd fra 1. divisjon seg overraskende, men fortjent til semifinalen i cupen. Også Alexander Søderlund og Hødds tomålsscorer Pål André Helland bommet i straffesparkkonkurransen.

Haugesund slet lenge voldsomt i kvartfinalen. Først etter Nikola Djurdjics 2-2-utligning i det 62. minutt klarte vertene å sette inn et vedvarende trykk. Til da hadde Hødd god kontroll og var det klart beste laget. Ti minutter senere var Djurdjic nær sitt tredje mål for dagen da han på frekt vis chippet ballen over keeper Ørjan Nyland og i stolpen.

Langt ut i overtiden holdt tomålsscorer Pål André Helland på å bli matchvinner. Frisparket hans gikk over muren, og FKH-keeper Per Morten Kristiansen måtte ut i full strekk for å avverge scoring.

Tidligere i kampen scoret Helland nettopp på et frispark da han sendte Hødd i føringen etter 32 minutter. Ledelsen var ikke ufortjent.

Djurdjic sørget for 1-1 fra straffemerket på overtid i første omgang. Straffen kom etter at Alexander Søderlund ble lagt i bakken da han var i ferd med å avslutte på mål. Serbiske Djurdjic har aldri bommet fra straffemerket i FKH-drakten, og han gjorde det heller ikke lørdag. (©NTB)