Drillo (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Drillo (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

NFF vurderer trenerhjelp til Drillo

Vil forsterke trenerstaben før VM-kvaliken.

Det norske landslaget har ikke vunnet på de tre siste kampene. Onsdag tapte de 3–2 hjemme for Hellas etter flere individuelle og kollektive feil.

Nå er etter det TV 2 Sporten erfarer flere i NFF-ledelsen skeptisk til landslagsledelsen coaching under kampene. TV 2 får bekreftet fra tre uavhengige kilder at det nå er et tema å hente inn en ny mann på benken før oppgjøret mot Island om tre uker.

Vil ramme autoriteten
TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker tror det å hente inn en ekstra person vil være med å svekke Drillo og Ola Bø Rises autoritet.

– Dersom forbundet nå vurderer å hente inn en ekstra person på benken under kampene så er jo det en erkjennelse om at Drillo og Riise mangler noe. Samtidig er det en farlig vei å gå fordi det automatisk vil være med på å svekke autoriteten til de som skal styre det norske landslaget.

Ingen i NFF vil uttale seg om saken, men et alternativ skal være å hente inn toppfotballsjef Nils Johan Semb som ny assistent under kampene.

Drillo (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Drillo (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

– Urovekkende
Alsaker har flere eksempler på kamper der coachingen underveis har vært for dårlig.

– Det ferskeste eksempelet som nok er mest smertefullt er når vi møtte Danmark i Parken. Vi visste hva danskene kom med, vi visste hva planen deres var. Og den lykkes de hundre prosent med.

– Så har vi eksempler som mot Finland der Litmanen fikk styre, og mot Island der Gudjohnsen fikk veldig mye plass. Nå så vi det også mot Hellas sist der Katsouranis var den store spilleren. Alle disse eksemplene synes jeg er litt urovekkende, sier han.

Norge møter Island borte i første kvalifiseringskamp til VM den syvende september.