beckham new
beckham new

Beckham har fått egen statue i New York

Men det er ikke fotballferdighetene som er bakgrunnen for «sølv-statuen» av David Beckham.

Verdens kanskje mest berømte fotballspiller, David Beckham, er ikke bare populær blant fotballfans.

Kvinner verden over sikler etter frisparkspesialisten, og etter overgangen til LA Galaxy har Beckham tatt Hollywood med storm. Og nå skinner han også på USAs østkyst.

Midt i New York sentrum er det nå blitt reist en sølvstatue av fotballspilleren – kun iført boksershorts. Hvorfor? Jo, H&M bruker nemlig Beckham som frontfigur, og briten har sin egen undertøyskolleksjon for den enorme kleskjeden. Nå har de en kampanje gående der folk skal ta bilde sammen med Beckham-statuen, og kleskjeden har derfor plassert Beckham-statuer flere steder i USA.

Plaster på såret?
Kanskje fungerer sølvstatuen som et plaster på såret. I juni ble det nemlig kjent at den tidligere England-kapteinen var blitt vraket fra OL-troppen 2012, og Beckham la ingen skjul på skuffelsen.

– Alle vet hvor mye det alltid har betydd for meg å representere landet mitt. Så det ville vært en ære for meg å være en del av dette unike Storbritannia-laget. Jeg er naturligvis veldig skuffet, men laget har ingen større supportere enn meg. Som alle andre håper jeg at de kan vinne gull, sa Beckham til The Guardian.

Gull ble det imidlertid ikke for Storbritannia på hjemmebane, som røk ut av OL-turneringen på hjemmebane i straffesparkkonkurranse mot Sør-Korea.