Sur Twitter-bot for Ferdinand

Englands fotballforbund (FA) besluttet fredag å bøtelegge Rio Ferdinand med 420.000 kroner etter at midtstopperen støttet en Twitter-kommentar som kalte Ashley Cole en «choc ice».

Betegnelsen «choc ice» brukes ofte for å beskrive noe som er svart på utsiden og hvitt på innsiden. Ferdinand ga sin støtte til kommentaren som ble skrevet av en annen Twitter-bruker.

Bakgrunnen for kommentaren var at Chelsea-backen Cole, som i likhet med Ferdinand er av blandet etnisitet, støttet John Terry i rasismesaken mot Rio Ferdinands bror Anton. Terry skal angivelig ha ytret seg rasistisk mot sistnevnte under en kamp forrige sesong.

– Ser ut til at Ashley Cole kommer til å være deres «choc ice», sto det i meldingen som ble sendt til Rio Ferdinand.

Manchester United-spilleren svarte med å bruke samme begrep og gi uttrykk for at han moret seg stort over bemerkningen. Det har ført til at FA nå straffer ham for å ha ytret seg rasistisk.

– Manchester Uniteds Rio Ferdinand er bøtelagt med 45.000 pund (420.000 kroner) etter at en uavhengig kommisjon fant bevis for uanstendig oppførsel i forbindelse med en kommentar på Twitter, uttaler forbundet. (©NTB)