Laengen må finne nytt sykkellag

Vegard Stake Laengen er frisk som en fisk, men det stopper sykkelproffens karriere i Type 1. Det amerikanske laget vil nemlig satse utelukkende på syklister med diabetes.

Laengens lag sykler med mål om å øke bevisstheten rundt diabetes type én og for å gi ryttere med denne sykdommen mulighet for en profftilværelse. Nå er det akkurat dette som blir den norske OL-syklistens bane, skriver procycling.no.

23-åringen har toårskontakt med Type 1, men vil se seg om etter et nytt lag. Det bekrefter hans sveitsiske agent, Mattia Galli, overfor procycling.no.

– Kontrakten og lønnen for neste år er Vegards forsikring. Dette var uventet og ikke helt bra, men laget hjelper de aktuelle rytterne med å finne nye klubber, sier Galli.

Han har ikke jobbet med nye alternativer før nå, siden førsteårsproffen Laengen i utgangspunktet har kontrakt ut neste sesong. Men Galli sier han har samtaler med flere klubber.

– I øyeblikket vet vi ikke hva framtiden bringer, men jeg tror ikke det blir noe problem å finne et nytt lag. Vi snakker med to-tre lag på verdenstouren og to-tre kontinentale. Alle vet hvem han er, men følger ham nå for å lære ham å kjenne, sier sveitseren. (©NTB)