Spissparmontasje 2
Spissparmontasje 2
Spissparmontasje
Spissparmontasje

– Begge Manchester-lagene har radarpar i verdensklasse

Claus Lundekvam mener Manchester United kan ha gjort et perfekt kjøp, men mener han selv ville slitt mest mot Manchester Citys spisser.
Hvem mener du er Premier Leagues beste spisspar? Avgi din stemme og ta diskusjonen!

Premier League-sesongen sparkes i gang i dag, og i den forbindelse blir diskusjonene om styrkeforholdet mellom lagene enda sterkere.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene

En av tingene som blir hyppigst diskutert er hvordan Manchester Uniteds kjøp av Robin van Persie vil påvirke gullstriden, og hvorvidt de røde djevlene nå har ligaens beste spisspar.

Hvilke spisser velger du på ditt lag?
Spill Premier League-manager!
Tror du at du vet hvordan det går i år?
Her kan DU tippe PL-tabellen!

TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam har spilt mot både Wayne Rooney og Robin van Persie, i tillegg til Manchester City-spiss Carlos Tévez, og har troen på de førstnevnte.

– Rooney og van Persie kan bli et radarpar, selv om jeg ikke helt ser hvordan den konstellasjonen blir. Men de scoret 57 mål tilsammen i fjor, og de er meget vanskelig å håndtere, sier den tidligere Southampton-spilleren.

Les også: Van Persie offisielt klar for United
Les også:Van Persie får Solskjær-trøyen

Artikkelen fortsetter under bildet!

Robin van Persie (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Robin van Persie (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Lundekvam tror Rooneys tilbaketrukne rolle som tilrettelegger - kombinert med kantspillere som Antonio Valencia, Ashley Young og Nani - kan passe Robin van Persie godt.

– Det kan bli stikkere og innlegg, så dette kan passe perfekt for United. Jeg tror du vil finne van Persie i og rundt sekstenmeteren til enhver tid. Det er der han er best, sier Lundekvam.

Les også: Her brenner van Persie-drakten
Les også: Dette var ditt Arsenal-liv, Robin van Persie

Verdensklasse på Etihad Stadium
Lundekvam mener det er viktig å huske på at også Manchester Uniteds lyseblå rivaler er i besittelse av en dødelig duo på topp.

– Manchester City-gutta er også i verdensklasse, det er det ingen tvil om. For meg personlig ville det vært aller verst å møte de to, for de har så mye bevegelse, fart og teknikk i beina i. Begge disse parene er radarpar i verdensklasse, sier han.

Han tror også det faktum at de to spissene er fra samme land er med på å gjøre dem enda sterkere, og påpeker samtidig at man ikke må glemme at det også finnes andre spisser på Etihad Stadium.

– Begge er fra Argentina, de har litt samme spillestil. Vi vet at vi får hundre prosent fra Tevez, og det å få Agüero til Premier League i fjor var et fantastisk friskt pust. I tillegg har de Mario Balotelli og Edin Dzeko på benken, så det er et fyrverkeri der oppe, sier Lundekvam.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Manchester City
Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Manchester United

Artikkelen fortsetter under bildet!

Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Også Manchester United har mange offensive spillere å velge blant, og både Javier Hernandez og Danny Welbeck vil nok gjøre sitt ytterste for å få tillit også i den kommende sesongen. I tillegg har man også Dimitar Berbatov i bakhånd dersom 2010/2011-sesongens toppscorer blir værende i klubben.

– Det blir spennende å se hvordan de skal klare å sjonglere dette. De har også kjøpt Kagawa som de skal finne plass til, så de har veldig mye å velge mellom. Sånn har det blitt i storklubbene. De har dobbel dekning med enorm kvalitet i alle posisjoner, så det er bare til å glede seg, sier Lundekvam.

– Van Persie glir fint inn
Lundekvam vet hva det går i når det gjelder garderobekultur og lagånd, og selv om Robin van Persie var kaptein i Arsenal og den store stjernen på Emirates tror han ikke det blir noe problem å tilpasse seg livet på Old Trafford. Eks-Southampton-stopperen retter likevel en pekefinger til de som tror at nederlenderen kommer til Old Trafford uten noen som helst nykker.

– Jeg tror han glir fint inn. Han har snakket med Ferguson og han vet hva han kommer til. Men når det er sagt så er Robin van Persie en egoistisk person. Han er et stort ego med et stort image, men han kommer til en manager som er vant til å håndtere stjerner, så jeg er ikke redd for at han vil finne seg til rette. I så fall hadde ikke denne overgangen skjedd, analyserer Lundekvam.

Les også: Aldri har færre nordmenn vært aktuelle for åpningsrunden i Premier League
Les også: – Hangeland risikerer å miste heltestatus

Hyller også Newcastles spisspar
To andre spisser som ofte nevnes i forbindelse med tittelen «Premier Leagues beste spisspar» er Newcastle-duoen Demba Ba og Papiss Cissé. Fjorårssesongen der Newcastle endte på femteplass ville nok aldri blitt like suksessfull uten de to senegaleserne. Cissé scoret blant annet 13 mål på 14 kamper etter sin overgang til St. James' Park i januarvinduet.

– Der har du et radarpar. Det at Newcastle gjorde det såpass bra i fjorårssesongen kan de takke spissene sine mye for. Jeg ville hatet å møte akkurat disse to gutta her, sier Lundekvam.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Newcastle

Artikkelen fortsetter under bildet!

Demba Cisse og Demba Ba feirer seiersmålet mot Villa. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Demba Cisse og Demba Ba feirer seiersmålet mot Villa. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

En stor forskjell på Newcastle og Manchester-klubbene finner man når man ser på dybden i troppen, og denne forskjellen kan også spores på spissplassene. Lundekvam mener fjorårets ener og toer kan plukke fra øverste hylle også lengre bak i sine egne spissrekker.

– I Manchester-klubben er det fire-fem spisser som ar verdensklasse. I Newcastle så er det kun disse to. Du har Ameobi, mens Leon Best har forlatt klubben. Hvis de to kan holde seg skadefri, så blir de en «handful» for hvilket som helst forsvar, avslutter Lundekvam.

Hvem synes du er Premier Leagues beste spisspar? Avgi din stemme til høyre og ta diskusjonen i kommentarfeltet under!