Denne bilen ser du ikke hver dag   men det finnes faktisk en liten håndfull Avantime eksemplarer i Norge også.
Denne bilen ser du ikke hver dag men det finnes faktisk en liten håndfull Avantime eksemplarer i Norge også.

Renault Avantime: Noe av det særeste som ruller på norske veier

Vil du sikre deg et eksemplar? Da har du sjansen nå.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Jeg er en nordlending med stor sans for franske biler og gjerne de litt mer spesielle av dem. Jeg vokste opp med en far som kun kjørte Renault og har nok blitt litt preget av det, selv om jeg også har veldig sans for mange av modellene til Citroën og Peugeot.

En av de positive tingene med å være frankofil og autofil er at man kan velge mellom veldig mange fine biler til svært hyggelige priser på bruktmarkedet, ettersom mange andre ignorante kjøpere bare holder seg til det alle andre vil ha. Vel, det var en liten presentasjon av meg. Det jeg lurer på er om du har sett at det nå ligger en Renault Avantime til salgs på finn.no. Det er vel noe av det særeste Renault noen gang har sendt fra seg og en bil jeg ikke tror noen gang ble solgt ny i Norge? Vet du noe om det og er dette en bil du vil anbefale å kjøpe. Jeg tenker at den kanskje er så sjelden at det er en bil som vil holde seg godt i verdi framover. Hilsen Robert.

Benny svarer:

Hei Robert, hyggelig å høre fra en ekte frankofil!

Jeg må nok innrømme at jeg ikke har så stålkontroll med alt som ligger på finn.no hele tiden, denne hadde jeg ikke fått med meg. Men jeg har sett et par eksemplarer til salgs tidligere også, så selv om dette er ekstremt sjeldne biler i Norge, dukker de da opp en gang imellom.

Vi kan vel trygt si av Avantime er noe av det mest sjeldne og sære som ruller av nyere biler på norske veier.

Dette er noe så spesielt som en blanding av limousine og flerbruksbil – med bare to dører.

Designet er unikt og selve bilkonseptet er vel Renault bortimot alene om. Avantime kom på en tid da Renault virkelig var villige til å ta sjanser og gå egne veier. Det ble imidlertid alt annet enn en suksess, produksjonen nådde aldri 10.000 eksemplarer før det var slutt.

Etter hva jeg kan huske ble den aldri tatt inn til Norge av importøren, det hadde nok også med lite avgiftsgunstig motorisering å gjøre. Men vår egen Jan Erik (som elsker sære ting) testet den i sin tid i Autofil.

Han dro like godt til Frankrike for å gjøre det og ble mektig imponert.

Alt om Renault på broom.no – klikk her:

Prisbunn

Noen entusiaster har tatt inn biler, jeg vet ikke eksakt antall, men tipper det er et sted mellom fem og ti Avantime i Norge. Jeg husker blant annet et eksemplar som lå lenge ute på finn.no – og der prisen nok var i overkant optimistisk i utgangspunktet. Den ble i alle fall kraftig redusert underveis.

Bilen du har sett nå, ligger ute til 101.000 kroner. Det er vanskelig å være bastant rundt en så spesiell bil, men jeg vil tro at vi da begynner å nærme oss en prisbunn.

For en entusiast som vil ha noe helt annet enn alle andre, er jo dette en høyst oppnåelig bil, for eksempel også som bil nummer to.

Med det lave produksjonsantallet og dessuten få eksemplarer her hjemme, ligger denne bilen absolutt an til å få klassikerstatus. Hvis du er seriøst interessert i å skaffe deg et eksemplar, er det sikkert ikke dumt å slå til når du finner en til salgs.

Det kan bli en stund til neste gang :)

Det er ikke bare utenpå at Avantime skiller seg fra mengden, det er store doser særpreg inni også!
Det er ikke bare utenpå at Avantime skiller seg fra mengden, det er store doser særpreg inni også!

LES OGSÅ: Fransk bil som ingen klarer å hate

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Selge bruktbil? Her har du noe å lære!