staale (Foto: Scanpix)
staale (Foto: Scanpix)

Solbakkens romkamerat i Wimbledon: - I hodet var han trener tidlig

Allerede etter noen måneder forsto Robbie Earle at Ståle Solbakken kom til å nå langt som fotballtrener.

- Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Allerede da han spilte her, formet han trenerideer. Han hadde et godt øye for taktikk, statistikk og mønstre i spillet. I hodet var han trener tidlig, sier Robbie Earle til tv2.no.

47-åringen spilte sammen med Solbakken i Wimbledon høsten 1997 og våren 1998. Earle forteller at han delte rom med årets Wolverhampton-manager på borteturene i flere måneder.

- Jeg ble godt kjent med Ståle. Han var en artig type med skarp tunge som elsket spillet. Han tenkte mye fotball, studerte spillet og hadde en klar formening om hvordan han ville løse ting som trener. Vi hadde en rekke dype diskusjoner, sier Earle.

Spilte i VM
Den tidligere Wimbledon-kapteinen, som spilte for Jamaica i VM i 1998, var en av de sentrale skikkelsene i berømte Crazy Gang – de mest utagerende Dons-spillerne med kulthelten Vinnie Jones i spissen. De satte blant annet fyr på klærne til nye spillere i garderoben og ble kjent som de tøffeste guttene i ligaen - laget ingen likte å møte og som igjen fullt ut anerkjente.

- Til tider tror jeg Ståle mente en del av alle spøkene og påfunnene ble litt kjedelige, men han klarte faktisk likevel å bli integrert i gruppa, sier Earle og smiler.

earle
earle

47-åringen har jobbet som ekspert for flere TV-kanaler etter at karrieren tok slutt i november 2000. Blant annet gjennom det arbeidet har han fulgt Solbakkens trenerkarriere i FCK og Köln tett.

- En del av Wolves-fansen ante ikke hvem Ståle var da han kom, men hvis de gir ham tid til å bli kjent med Championship-livet, har han potensiale til ikke bare å lede dem tilbake til Premier League, men å holde dem der, mener Robbie Earle.

Møter Leeds lørdag
Solbakken og Wolves har hatt en turbulent sesongoppkjøring med flere stjerner på vei vekk, flere avslåtte bud og spillere som melder på Twitter at de har hodet andre steder. Lørdag serieåpninger ulvene med formiddagskamp borte mot Leeds på Elland Road.

- Jeg tror Ståle vil gjøre det bra. Ikke glem at dette er en mann som har møtt Pep Guardiola i Champions League. Jeg skal følge både Wolves og det som kan være starten på en stor karriere i England for Ståle tett denne sesongen, lover Earle.