gunn
gunn
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Gunnarsson er fristilt fra kontrakten: – Veigar har ikke fått ut potensialet sitt i Vålerenga

Torsdag ettermiddag var Veigar Páll Gunnarsson i møte med Stabæk. Bare timer senere kom beskjeden fra Vålerenga: Gunnarsson er fristilt fra kontrakten.

Nadderud/Bergen (TV 2): – Vi går ikke ut med noe informasjon, sa Inge André Olsen til TV 2 på Nadderud i ettermiddag – men sekunder senere dukket plutselig hovedpersonen selv opp.

Veigar Páll Gunnarsson var også tyst før han tok plass på kontoret til Olsen og døren ble lukket for TV 2.

636170

Lettet litt på sløret
Etter møtet var imidlertid Gunnarsson villig til å prate – i hvert fall litt.

– Hva kom dere frem til under praten?

– Nei, ingenting ennå. Men det kan skje. Vi får se, svarer Gunnarsson.

– Hva har dere snakket om da?

– Selvfølgelig snakket vi om jeg skal tilbake til Stabæk, men vi får se de neste dagene.

Avslutter kontrakten
Vålerenga er enig med Veigar Pall Gunnarsson om å avslutte kontrakten han har med klubben. Gunnarsson står fritt til å spille for en annen klubb dersom han ønsker det.

- Samarbeidet mellom Vålerenga og Veigar Páll Gunnarsson har ikke vært så fruktbart som vi hadde håpet og trodd. Veigar har ikke fått ut potensialet sitt her i klubben, og vi er derfor blitt enige om å avslutte kontraktsforholdet. Vi ønsker Veigar Pall Gunnarsson lykke til med veien videre, sier leder i sportslig utvalg i Vålerenga Fotball, Håvard Lunde.

Leder i sportslig utvalg i Vålerenga Håvard Lunde understreker at det ikke har oppstått noe dramatikk, og at begge parter var enige om å avslutte kontrakten.

- Dette er ikke noe som har skjedd på grunn av kveldens hendelser. Dette er en prosess som har foregått de siste dagene, og som spiller og sportslig ledelse er blitt enige om. Vi har hatt en god dialog med Veigar hele tiden, og vi opplever ham som en reflektert person, sier han til tv2.no.

– Kan du si noe om Veigar sitt møte med Stabæk?

– Vi ønsker ikke å si noe om hva han vil gjøre videre. Det er opp til spilleren selv. Men vi har gitt ham lov til å forhandle med andre klubber, bekrefter Lunde.

Fornøyd Gunnarsson
- Oppholdet mitt i Vålerenga er ikke blitt som vi håpet da jeg skrev under i fjor sommer. Det er ikke mer komplisert eller dramatisk enn det. Når vi nå er blitt enige om en sluttavtale, er det en løsning både jeg og klubben er fornøyd med, sier Veigar Pall Gunnarsson i en pressemelding.

Les: Stabæk ønsker å lokke Gunnarsson og Hauger hjem

I juli meldte TV 2 Sporten at Stabæk ønsket å lokke Gunnarsson tilbake. Nå ser klubben ut til å ha lykkes. En av Stabæks største helter gjennom tidene er torsdag tilbake på gamle trakter. Gunnarsson har slitt med å finne seg til rette i hovedstadsklubben, og er ikke blitt den suksessen man håpte på i Vålerenga.

Da han ble vraket fra VIF-troppen i forrige Tippeliga-runde startet spekulasjonene for alvor.

Les: Gunnarsson vraket fra VIF-troppen

Islandske medier melder at Vålerenga-spilleren blir klar for Stabæk i dag.

Overgangsskandalen
Fjorårets store snakkis var Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga. Først på grunn av at hovedstadsklubben sikret seg en av ligaens mest ettertraktede spillere – deretter sprakk nyheten om måten det ble gjort på.

TV 2 Sporten avslørte i fjor høst at Stabæk fikk kun én million kroner for angriperen. Men på samme tid betalte VIF fire millioner kroner for en opsjon på 15 år gamle Herman Stengel (nå 16 år red.anm.). Den sistnevnte avtalen ble ikke godkjent av Norges Fotballforbund eller Vålerenga-ledelsen, så Stabæk fikk ikke det avtalte beløpet for Stengel-opsjonen - men kun et lån fra Vålerenga på to millioner kroner.

Les alt om overgangsskandalen her!