Zymer Bytyqi (Foto: Morten Wiik Larsen/SandnesUlf.no)
Zymer Bytyqi (Foto: Morten Wiik Larsen/SandnesUlf.no)

Tidenes yngste Tippeliga-spiller i sluttforhandlinger med Salzburg

Hele familien Bytyqi er med rundt forhandlingsbordet når 15-åringens avtale nå skal sluttføres i Østerrike.

Mor, far og to søsken. Agent Jim Solbakken. Og hovedpersonen selv. De er alle i Salzburg for å komme til enighet med den østerrikske eliteserieklubben. Alt tyder på at alle nødvendige papirer snarlig signeres. Sandnes Ulf og Red Bull Salzburg er enige - og Zymer Bytygi vil selv. Foreldrene har imidlertid et tungtveiende ord med i laget. Spesielt mor.

- Det er mye som skal stemme. Det skal kjøpes hus, og det skal fikses skoleplass to de andre ungene. Hele familien skal trives. Spesielt mor. Hvis ikke hun får en god magefølelse, blir ikke dette noe av. Sånn er det jo, sier Jim Solbakken og smiler.

Rett inn i A-troppen
15-åringen, som blir fullverdig medlem i Salzburgs A-tropp, er giret og har vært det lenge.

- Ja, Zymer vil dette. Han vil bare komme i gang. Så får vi se hvor fort vi eventuelt kommer i mål. Det er en omfattende prosess, men jeg tror dette kommer til å gå orden. Det er imidlertid umulig å si hvor lang tid det vil ta, presiserer Solbakken, som for bare få uker siden solgte Vikings Valon Berisha og Vålerengas Håvard Nielsen til samme klubb.

Les også: - Van Persie er en kvalmende sviker

Som en del av avtalen som er i ferd med å sluttføres vil Red Bull Salzburg spille en sesongoppkjøringskamp mot Sandnes Ulf på et ikke fastsatt tidspunkt - da forhåpentligvis med Bytyqi på banen i ny drakt.

Tidenes yngste
Bytyqi ble tidenes yngste spiller i Tippeligaen da han kom inn mot FK Haugesund 28. mai. Totalt har stortalentet fått fire innhopp på øverste nivå i Norge. Han spilte senest forrige søndag hele andre omgang mot Viking med Salzburg-representanter på tribunen. Han har også vært fast inventar på G15 og G16-landslaget.

- Zymer har kommet svært langt for sin alder og er virkelig klar for dette. Med familien rundt seg er forholdene meget godt lagt til rette for å lykkes, sier Solbakken.