Thomas Vermaelen
Thomas Vermaelen

Her får Vermaelen sjokkbeskjeden

Nyheten om lagkameratens Arsenal-exit ga forsvareren hakeslepp.

Thomas Vermaelen spilte hele kampen da Belgia slo Nederland 4-2 onsdag kveld. Da midtstopperen skulle intervjues etter matchen visste han ikke at Robin van Persie hadde valgt å forlate Arsenal til fordel for Manchester United.

Midtstopperen reagerte med vantro da han fikk høre nyheten.

– Hvor står det, ville Vermaelen vite.

Da reporteren fortalte at nyheten stod på hjemmesidene til både Arsenal og Manchester United klarte belgieren å få frem noen få ord.

– Det er et sjokk for meg. Jeg er veldig skuffet. Jeg ville gjerne beholde Robin i klubben.

LES: Fotballens 20 mest sjokkerende overganger
LES: - Van Persie er en kvalmende sviker

Kun medisinsk test gjenstår
Ifølge BBC er van Persie-overgangen verdt 224 millioner kroner, og nederlenderen binder seg til klubben i fire år. Ifølge United sin hjemmeside er det bare den medisinske testen og de personlige betingelsene som gjenstår før van Persie er klar.

LES: Engelsk presse: - God business for Arsenal
LES: Robin van Persie til Manchester United

Riise: – Håper han får en god mottakelse når han kommer tilbake til Emirates
Landslagsspillerne fikk høre om van Persie-overgangen i pressesonen utenfor Ullevaal stadion etter 2-3-tapet mot Hellas onsdag kveld.

– Hvis han ikke følte Arsenal kunne vinne noe, må han bevege seg. Klart han har vært i fantastisk form for dem, han har nærmest båret laget alene, så jeg håper han får en god mottakelse når han kommer tilbake til Emirates, sier John Arne Riise, og spurte pressekorpset om overgangssummen.

Lagkamerat Brede Hangeland har allerede innstilt seg på at Fulham må forberede seg godt foran møtet med Manchester United på Old Trafford i andre serierunde.

– Rooney og van Persie, ja. Det blir vel ikke så mye bedre enn det. Jeg får stå opp tidlig den dagen, sier Hangeland, og smiler.

LES: Hangeland ikke i nærheten av å forlenge med Fulham

Tidligere denne uken sa Hangeland til tv2.no at han regner Manchester City som favoritt til å hente hjem klubbens andre ligagull på rad. Nå tror han byrivalen vil nærme seg.

– Jeg holder en liten knapp på City fortsatt, men det det er en viss fordel å ha de to mestscorende spillerne forrige sesong på laget, sier Hangeland, og svarer slik på spørsmål om hva han mener om at en spiller går fra Arsenal til en rival som United:

– Det er fotball. Jeg skjønner at tilskuere og hardbarkede supportere har et syn på slikt, men det er neppe noen som tvang van Persie til United. Han har trolig gjort det av fri vilje, og da får man akseptere det.

Arsenal-fansen raser
Nederlenderens overgang har satt sinnene i kok i den røde delen av fotball-London.

– Van Persie er en kvalmende sviker, uttalte en fan TV 2 Sporten snakket med onsdag kveld.

Vermaelen tror Arsenal vil klare seg fint uten stjernespissen.

Robin van Persie krangler med Thomas Vermaelen (Foto: Peter Dejong/AP)
Robin van Persie krangler med Thomas Vermaelen (Foto: Peter Dejong/AP)

– Jeg tror vi har gjort noen gode kjøp med Olivier Giroud, Lukas Podolski og Santiago Cazorla. Jeg er sikker på at vi har tilstrekkelig kvalitet i laget, sier Vermaelen.

Mye tyder på at belgieren, som har samme agent som van Persie, blir Arsenals nye kaptein. Det bør kanskje bekymre Arsenal-fansen. Siden 2002 har Patrick Vieira, Thierry Henry, William Gallas, Cesc Fabregas og van Persie vært kapteiner under Wenger...