VMan P636017
VMan P636017

Store Jarstein-tabber ødela generalprøven før VM-kvaliken

Men John Arne Riise scoret i rekordkampen.

Norge - Hellas 2-3

Norge tapte 2-3 mot Hellas på Ullevaal onsdag kveld. Dermed slapp Norge inn tre mål på hjemmebane for første gang på ni år.

John Arne Riise tangerte rekorden til Thorbjørn Svendsen i dag da han spilte kamp nummer 104 med flagget på brystet. Han feiret det hele med vakker scoring, men etter kampen var han ikke fornøyd.

– Nei, det var et par offside-situasjoner hvor vi ikke er som vi skal. Innsatsen var det ikke noe på, men vi gjør for mange personlige feil. Så vi fikk ikke så mange svar som vi skulle, det ble vel egentlig flere spørsmålstegn, sier Riise til TV 2.

– Flau her jeg står
Rune Almenning Jarstein forklarer blemmen på det første målet til Hellas på denne måten.

– Det er klart det er dårlig av meg. Jeg pleier å være offensiv, og dessverre så kom det ikke et legg der jeg håper på. Jeg er litt flau her jeg står, sier han til TV 2.

TV 2s fotballekspert, Henning Berg, er ikke fornøyd med Norges prestasjon onsdag kveld.

– Det er ingen som vil ha en sånn generalprøve. Vi kommer ikke opp på midtbanen, og forsvarsspillet var ikke godt, sier Henning Berg til TV 2.

Scoringsbonanza
Hellas fikk den første muligheten etter tre minutter på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Samaras raget høyest på et innlegg fra høyreflanken, men dessverre for bortelaget gikk headingen til side for mål.

Etter åtte minutter sendte Torosidis et innlegg inn fra høyresiden. Innlegget skrudde inn mot mål, og en klønete innvolvering av Jarstein i Norge-målet sørget for 1-0 til Hellas.

To minutter etter første scoringen headet Papadopoulos inn 2-0 etter slapp markering av Norge.

Nå bølget det virkelig frem og tilbake på Norges nasjonalstadion. Og de røde og hvite gikk rett i angrep. John Arne Riise fyrte av, og etter litt klapp og babb skjøt Brede Hangeland et skudd med venstrefoten. Ballen føk i nettet bak Karnezis, og dermed var Norge plutselig bare et mål bak igjen.

Hangeland
Hangeland

Etter 34 minutter byttet Drillo inn Thomas Rogne for Vadim Demidov.

To minutter senere fikk Hellas en dobbeltsjanse, men Jarstein var god i Norge-buret og hindret 3-1-scoring.

Like etter stanget Moa en heading fra høyrekanten i stolpen og ut.

Men ingen av lagene klarte å score flere de første 45 minuttene på Ulleval, og dermed ledet Hellas knepent til pause.

Hamret ballen i nettet
Drillo byttet inn Wolff Eikrem og Grindheim til pause.

Like etter at dommeren blåste igang andreomgangen fikk Hellas en gigantsjanse.

Mitroglou ble spilt igjennom, han dempet ballen og vendte seg rundt mot Jarstein. Men grekeren skjøt svakt midt på Norge-keeperen.

Det var bare en forvarsel på det som skulle komme.

Etter 56 minutter fikk Mitroglou en flott pasning fra Salpingidis. Han dempet ballen på kanten av 16-meteren og hamret ballen i lengste hjørnet bak en tam Jarstein.

Klasse av Riise
Tre minutter etter scoringen fikk Moa er gigantsjanse, men spissen bommet på målet fra syv meter.

Etter 63 minutter kom Søderlund og Braaten inn for hjemmelaget.

Tolv minutter etterpå viste John Arne Riise litt av hans kvaliteter. Nordtveit ble spilt nydelig frem på høyresiden, og venstrebacken plasserte ballen vakkert i det lengste hjørnet på halv volley.

fs-pkm08-nor-gre-150812
fs-pkm08-nor-gre-150812

Ingen av lagene klarte å score flere mål de siste minuttene. Dermed endte det med seier til Hellas.

Lagene:
Norge (4-4-2): Jarstein,Høgli, Demidov, Hangeland, Riise, Elyounoussi, Henriksen, Nordtveit, Gamst Pedersen, Huseklepp, Moa
Benk: Bugge Pettersen, Rogne, Ruud, Wolff Eikrem, Grindheim, Yttergård Jenssen, Toft Søderlund, Braaten

Hellas: Karnezis, Maniatis, Spyropoulos, Papadopoulos, Tziolis, Samaras, Salpingidis, Torosidis, Papastathopoulos, Katsouranis,Fortounis
Benk: Vellidis, Christodoulopoulos, Mitroglou, Vyntra, Mavrias, Dimoutsos, Ninis, Siovas, Athanasiadis

Før kampen
Onsdag kveld skal John Arne Riise spille landskamp nummer 104 for Norge. Med det tangerer han rekorden til Thorbjørn Svendsen som har stått siden 1962.

– Når du er ung tenker du at en dag at du vil bli proff og spille på landslaget, og nå sitter jeg der med mest kamper. Det hadde jeg aldri trodd, men det viser seg at uansett hvor man kommer fra, og med hardt arbeid, så kommer man langt. Det blir stort og jeg gleder meg veldig, sier venstrebacken til TV 2.

– Elsker å spille fotball
Fulham-spilleren har nesten vært skadefri hele karrieren, og han har kun brukt litt over tolv år på å sette norgesrekorden.

– Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker å trene og jeg elsker å være på landslaget. Det er utrolig mange som har stilt spørsmål om jeg ikke er god nok, og at andre burde få sjansen, men per dags dato er det ingen som er gode nok til å utfordre meg. Det er ingen som har vært det heller. Jeg har alltid vært trygg på at jeg er den rette til å spille, sier han.

Les også:Norge møter Hellas foran 15 000 tomme seter

– Hvor mange kamper er det mulig å få for John Arne Riise?

– Det er vanskelig å si, men det er mye som spiller inn der. Vi får kanskje en ny manager etter at Drillo gir seg, men fire år til kanskje, så får vi se etter det.

Se intervjuet med John Arne Riise her!

635950