LYKKELIGE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel feirer navnedagen til datteren Estelle Silvia Ewa Mary.
LYKKELIGE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel feirer navnedagen til datteren Estelle Silvia Ewa Mary.

– Hun var et veldig etterlengtet barn

Prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary feirer navnedagen på Haga slott.

I dag er navnedagen til kronprinsessen Victoria og prins Daniels lille datter, Estelle.

Den svenske kronprinsessen og hennes prins fikk ekstra oppmerksomhet for navnevalget til den lille prinsessen, Estelle Silvia Ewa Mary.

Les også: Prinsesse Estelles faddere avslørt

– Et lite sjarmtroll

SJARMTROLL: Prinsesse Estelle koser seg med foreldrene på Haga slott.
SJARMTROLL: Prinsesse Estelle koser seg med foreldrene på Haga slott.

Det lille sjarmtrollet så ut til å storkose seg i mor og fars selskap under en fotoseanse på Haga Slott i helgen. I følge kongehusekspert Kjell Arne Totland feires navnedager i større grad i Sverige enn her hjemme.

– Det er et veldig sjarmerende bilde av en lykkelig og sommerglad liten familie. Estelle utvikler seg til et riktig lite sjarmtroll, en vakker blanding av mamma og pappa. Bildet ble sluppet i dag for å feire navnedagen hennes. Det nye bildet av den lille prinsessen tar samtidig bort oppmerksomhet fra alle skrivieriene om Carl Philips eskapader, sier Totland til «God Kveld Norge».

Det er ingen tvil om at den svenske arveprinsessen stjeler mye oppmerksomhet i moderlandet.

– Som tronfølgerens førstefødte er lille Estelle arving til Sveriges trone etter sin mor, og et veldig etterlengtet barn. Samtidig gleder svenskene seg selvsagt med populære kronprinsesse Victorias åpenbare lykke over endelig å ha blitt mamma, sier kongehuseksperten.

Den lille prinsessen kan også feires i Norge i dag. 15. august er blant annet navnedagen til «Mary».

Les også:Her er prinsesse Estelle

Overraskende navnevalg

Da den nybakte prinsessens navn ble kjent, var det flere som hadde meninger om det spesielle navnet. Norsk kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det var vakkert og ærefullt.

– Et veldig vakkert navn. Tradisjonsrikt og moderne på samme tid. Hovednavnet er litt overraskende, men veldig vakkert. Og den svenske kongefamilien har tidligere hatt en Estelle Bernadotte - en veldig vakker og høyreist kvinne. Det blir nok mange svenske småjenter som får prinsessenavn fremover. Sikkert også i Norge.

Den svenske historikeren og forfatteren, Herman Lindqvist, var ikke like positiv til «Estelle».

– Jeg synes det er et forferdelig navn som kommer til å bli veldig omdiskutert. Det er totalt uventet og svært negativt at en fremtidig svensk dronning heter Estelle. Det høres ut som en nattklubbdronning, og det er helt i mot svenske tradisjoner, sa han til Aftonbladet.

Les også:Svensk ekspert: – Høres ut som en nattklubbdronning