GAHRSTORE
GAHRSTORE

NFF signerte historisk avtale:
– Norske fotballspillere viser frem det moderne Norge

Nærings- og handelsdepartementet, Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge skal spille på lag med fotballandslagene for å fremme norske interesser i utlandet.

Onsdag var blant andre fotballpresident Yngve Hallén, utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) samlet på Ullevaal for å undertegne en rammeavtale med mål om å fremme Norges relasjoner i utlandet.


Fotballarenaen skal brukes til å markedsføre Norge, og avtalen omfatter både herre- og kvinnelandslagets kamper, primært på bortebane. Til stede på Ullevaal onsdag var også landslagskapteinene Brede Hangeland og Ingvild Stensland, samt administrerende direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge.

– Jeg har veldig tro på det krafttaket vi nå gjør sammen. Det viser frem det moderne Norge sånn som vi ønsker, og det finnes ikke noe bedre medium enn fotballen for det, sier Jonas Gahr Støre til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet i videovinduet over.

Språket alle snakker
– Det vi gjør her i dag er overmodent, og jeg vil derfor takke NFF for initiativet. Fotball er et språk som alle mennesker snakker flytende, og det gir oss i fellesskap mulighet til å knytte bånd på kryss og tvers, sa Støre da avtalen var signert.

– Ser du ingen problemer med dette?

– Det må være om sporten trakk oss ned, men det mener jeg at den ikke gjør. Sport handler jo om å strekke seg etter mål, snu, komme videre og hele nasjonen følger med. Dette er en av de situasjonene som jeg kun mener har oppsider. Fotball er utrolig inkluderende, så det er det flotteste sporten vi kunne bruke til dette, sier utenriksministeren.

Foregangsland
Myndigheter i flere land har etablert en praksis som gjør at de drar nytte av synergieffektene landskampene kan gi, men Norges Fotballforbund er det første nasjonale forbundet som formelt inngår et slikt samarbeid med myndighetene.