trio (Foto: Scanpix)
trio (Foto: Scanpix)

Drillo: – Du må gjerne kalle dem fremtidens midtbanetrio

Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Magnus Wolff Eikrem har kvaliteter landslagssjefen mener passer godt sammen.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Norge møter Hellas til generalprøve foran VM-kvalifiseringskampen mot Island i september onsdag kveld og Drillo leter fortsatt etter den optimale midtbanekonstellasjonen - slik han har gjort i flere år.

På pressekonferansen da han tok ut troppen til privatkampen, som trolig blir spilt for et godt under halvfullt Ullevaal, sa Drillo at han har rundt ti midtbanespillere på samme nivå.

Når TV 2 Sporten lanserer den unge trioen Markus Henriksen (20), Håvard Nordtveit (22) og Myggen-sammenliknede Magnus Wolff Eikrem (22) som fremtidens trio sentralt på midten på det norske landslaget, sier Drillo:

– Du må gjerne kalle dem fremtidens midtbanetrio.

Landslagssjefen presiserer at han også har Ruben Yttergård Jenssen og Valon Berisha som unge kandidater på midten.

– Det er en overgang i forhold til alder på gang, vi ser jo det, men nå henger jo fortsatt Grindheim og Gamst Pedersen med. Vi får se hvor lenge. Vi har mange å velge i der med ulik spisskompetanse, noen har fart, noen er kreative, noen er duellspillere. Sammensetning og faktisk dagsform har mye å si, sier Drillo.

Les også: Disse driller Drillo på midten

I strålende høstsol på en like strålende Ullevaal-matte ble Daniel Braaten, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Christian Grindheim, Tarik Elyounoussi drillet i en femmer på midten før Erik Huseklepp kom inn for Braaten. Foran den siste spillsekvensen kom Yttergård Jenssen inn for Nordtveit, Henriksen inn for Wolff Eikrem og Gamst Pedersen inn for Grindheim.

635652

– Jeg håper og tror Bundesliga er et hakk høyere enn Tippeligaen, og kanskje prøve å ta med meg det inn i kampsituasjon. Jeg håper jeg har noe å bidra med, sier Nordtveit til tv2.no på spørsmål om hva han kan tilføre landslaget.

– Vi har fått inn mye ungt nå. Det er spennende fotballspillere, og i de to siste kampene føler jeg at jeg har klapt å skape noe, sier Markus Henriksen.

– Hadde jeg ikke vært moden for oppgaven, tror jeg ikke jeg hadde blitt tatt ut. Jeg kan sentre, har god teknikk og håper å få muligheten til å vise det frem, sier Wolff Eikrem, og legger til at han har fungert godt sammen med Nordtveit og Henriksen på U21-landslaget.

Håvard Nordtveit starter i ankerrollen mot grekerne onsdag, og Wolff Eikrem skal også få sjansen i løpet av uka. Drillo forteller at han kommer til å gjøre bytter på midten allerede i pausen.

– Er det noen spesielle spillere du vil se sammen på midten?

– Det er det. Vi kommer til å se flere, og det er ikke helt tilfeldig hvem som starter og hvem som kommer inn, sier Drillo.

Han forteller at de fleste av de elleve som løper ut på Ullevaal vil starte også mot Island, men svarer slik, etter noen sekunders betenkningstid, på spørsmål om de som starter onsdag kveld også ville fått sjansen om det var VM-kvalifiseringskamp som ventet.

– Nei.