hareide rogne
hareide rogne
rogne (Foto: Scanpix)
rogne (Foto: Scanpix)

Rognes Celtic var Hareides drømmemotstander: – Vi er fornøyde med trekningen

Åge Hareide jublet da Helsingborg trakk Celtic i Champions Leagues play off-runde. Det samme gjorde man i Skottland.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Den norske treneren har hatt stor suksess i sin andre periode som Helsingborg-sjef og er kun to kamper unna gruppespillet i Champions League og utallige millioner inn på konto.

Etter å ha feid over Slask Wroclaw i forrige kvalifiseringsrunde var det klart at svenskene kunne møte Anderlecht, Basel, Bate Borisov, Dinamo Zagreb eller Celtic i to avgjørende kamper.

– Jeg vil ha Celtic. De er forutsigbare, de er tidlig i sesongen og har ingen motstand i ligaen, sa Hareide dagen før trekningen ifølge Aftonbladet.

Svenskene jublet da Celtic ble nappet opp hatten, og nå forventes et fullsatt Olympia neste uke da Henrik Larssons to tidligere klubber møtes. I Celtic-leiren mener man Helsingborg skal være forsiktig med å feire for tidlig.

– Vi er fornøyde med trekningen, vi, sier Celtics Thomas Rogne til tv2.no.

Stopperen, som ser frem til møtet med Thomas Sørum, Ardian Gashi og Erlend Hanstveit, har ikke blitt spurt ut av om den kommende motstanderen av Celtic-manager Neil Lennon, og tror også han slipper unna da assistenten heter Johan Mjällby og er svensk.

– De er midt i sesongen og i god form, spesielt etter at Hareide tok over, men vi kommer til å være klare for det vi møter, sier Rogne.

Artikkelen fortsetter under bildet!

aage
aage

Den tidligere Stabæk-spilleren har vært fast inventar på Celtic-laget denne sommeren og spilte også 90 minutter i serieåpningen mot Aberdeen i en skotsk liga som nå mangler ett av sine to storlag - Celtic-erkerival Rangers.

– Ligaen mister litt av X-faktoren. Old Firm-kampene var det største vi hadde og helt klart det mest ekstreme jeg har vært med på. De kommer jeg til å savne. Men det er fortsatt mange tøffe kamper og gode lag så vi vinner ingenting lett, sier Rogne om storfavoritt Celtic.

Les også: Rogne og Celtic kunne juble etter grufull keepertabbe

– Hva mener Celtic-leiren om nedflyttingen av Rangers?

– Det virker som det var fortjent. Det er synd det blir sånn, at de ble drevet i senk, men hvis det er rettferdig er det greit nok.

Han var inne på stopperplass fra start da Drillo drillet en ellever på Ullevaal dagen før Hellas-kampen, men måtte fort bytte plass med Vadim Demidov. Selv regner Rogne seg selv for å være tredjevalg bak Eintracht Frankfurt-spilleren og kaptein Brede Hangeland.