Shay Given (Foto: Niall Carson/Pa Photos)
Shay Given (Foto: Niall Carson/Pa Photos)
Shay Given mot Spania (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Shay Given mot Spania (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Shay Given mot Italia (Foto: Niall Carson/Pa Photos)
Shay Given mot Italia (Foto: Niall Carson/Pa Photos)

Shay Given gir seg på landslaget

Aston Villa-keeperen har spilt sin siste kamp i irsk landslagsdrakt.

Shay Givens tid som landslagskeeper er over, 16 år og 125 landskamper etter debuten mot Russland i 1996. Dette bekrefter det irske forbundet på sine hjemmesider. Aston Villa-keeperen takket mandag for støtten fra trenerapparatet, og innrømmet at valget var vanskelig.

– Dette har vært en hard avgjørelse for meg å ta. Jeg har dedikert 16 år av livet mitt til mitt land, og jeg føler en sterk tilknytning til Giovanni Trappatonis tropp. Jeg vil takke Giovanni, Marco (Tardelli, assistent trener, red.anm.) og Alan Kelly (keepertrener, red.anm.) for deres støtte i min tid med laget, sa veteranen.

Les også: Hangeland trolig kaptein også i Fulham

Givens siste kamper for landslaget ble dermed de tre EM-kampene i Polen i sommer, og han blir ikke en del av laget som skal prøve å kvalifisere seg for Brasil-VM i 2014. Given var en del av den irske troppen som deltok i Sør-Korea og Japan i 2002, men må altså nøye seg med ett VM-sluttspill på CVen.

– Jeg vil fortsette å være lagets største supporter, og ønsker guttene lykke til med den nye kvalifiseringen, sa 36-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Shay Given mot Italia (Foto: Niall Carson/Pa Photos)
Shay Given mot Italia (Foto: Niall Carson/Pa Photos)

Trappatoni ønsker Given lykke til videre
Keeperen, som har flest landskamper for Irland gjennom tidene, sa også at dersom det skulle oppstå en krisesituasjon vil han gledelig ta på seg hanskene igjen for å redde nye baller for sitt land. Dette gleder nok Giovanni Trappatoni, som mandag var meget raus i omtalen av sin trofaste burvokter.

– Jeg forstår at Shay har gjort en vanskelig avgjørelse, og setter pris på all den innsatsen han har lagt ned i sin landslagskarriere. Han er en sterk spiller med stor karakter, og det at han elsket å spille for sitt land skinte alltid gjennom. Det har vært en glede å jobbe med ham i de årene jeg har vært involvert i laget, og jeg håper han får en lykkelig fremtid, sa italieneren.

Også administrerende direktør i det irske fotballforbundet John Delaney roste Given for den strålende innsatsen.

– Jeg vil rette en hjertelig takk til Shay for hans tid og dedikasjon gjennom 16 år med det irske laget. Han har alltid stått opp for sitt land, uavhengig av motstander og anledning. Med 125 landskamper er han en av de største irske spillere gjennom alle tider, og jeg vil på vegne av forbundet ønske ham og hans familie all mulig lykke i fremtiden, sa Delaney.