Drillo tror Island kan overraske

Egil «Drillo» Olsen tror Island kan være med å kjempe om VM-plass i Norges kvalifiseringsgruppe. Det norske lagets kvalifisering starter i Reykjavik om drøyt tre uker.

– Mange tror at bare Slovenia, Sveits og Norge kan gå videre fra gruppen. Jeg har veldig vondt for å tro at Albania eller Kypros kan blande seg i toppen, men Island kan bli en stor overraskelse, sier landslagssjefen.

– De har hatt en del uflaks og har underprestert i tidligere kvalifiseringer, men nå har de en ny trener (Lars Lagerbäck) og en ny giv. Det har et mer strukturert forsvar, og de har mye guts. Å åpne borte mot dem er ikke det gunstigste.

Norge møter Island i kvalifisering for tredje gang på rad. Sist ble det seier både borte og hjemme, men i begge kamper måtte Norge slite. Gangen før det ble det uavgjort både hjemme og borte.

Drillo har sagt at seks poeng kan være nok til å være fornøyd etter høstens fire kvalifiseringskamper (hvorav tre er på bortebane). Han medgir at det kommer veldig an på hvor de poengene hentes.

– Hjemmekampen mot Slovenia er den vi absolutt bør vinne. Seier mot Slovenia pluss tre uavgjorte ville absolutt ikke være å forakte. Det ville jeg være fornøyd med, sier han. (©NTB)