Ian Harte   Reading (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Ian Harte Reading (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Reading

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2012/2013-sesongen.

READING

PLASSERING FORRIGE SESONG: 1. plass i Championship (89 poeng)

HJEMME / BORTE: 12 4 3 39-17 / 9 3 7 35-32

Toppscorer: Adam Le Fondre 12 mål

Manager: Brian McDermott (fra desember 2009)

Overganger:

Inn: Chris Gunter (Nottingham Forest - £2.5 mill.), Adrian Mariappa (Watford - £2.5mill.), Pierce Sweeney (Bray - ukjent), Pavel Pogrebnyak (Fulham – gratis), Danny Guthrie (Newcastle – gratis), Garath McCleary (Nottingham Forest – gratis), Nicky Shorey (WBA – gratis)

Ut: Michail Antonio (Sheffield Wed – ukjent), Tomasz Cywka (Barnsley – gratis), Joseph Mills (Burnley – lån)

Frigitt: Brian Howard, Andy Griffin, Jack Mills

Kommer du til å hente Reading-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager!
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Reading brukte lang tid på å riste av seg skuffelsen fra tapet i play off-finalen mot Swansea i mai 2011. Heldigvis for Roayls-fansen; ikke for lang. Laget vant kun fire av de 15 første ligakampene, og i november var de 15 poeng bak Southampton. Men en rå innspurt sikret ikke bare et comeback til Premier League, men også troféet som vinner av den nest øverste divisjonen. De vant 15 av sine 19 siste ligakamper.

Det tok fire år å komme seg tilbake til det ypperste selskapet. Nå virker klubben klar. Med russisk eier i Anton Zingarevitsj, som har sagt han vil investere i spillere, et lag med erfaring, blandet med sultne yngre spillere, kan det bli bra. Brian McDermott har gjort en meget god jobb med Reading. Han har lang fartstid i klubben, og var mer enn klar da man måtte finne en etterfølger etter Brendan Rodgers.

McDermott har også noe av den samme filosofien til Rodgers. Reading er et lag som liker å angripe, og som spiller underholdende fotball. Man har likevel klart å kombinere det med en god defensiv organisering. Det fungerte i Championship, og det vil bli spennende å se om det kan fungere på nivået over også.

McDermott gjorde unna sommerhandelen tidlig. Og forsterkningene ser både kloke og solide ut. Han har hentet hjem Nicky Shorey, Adrian Mariappa har vært meget god i Watford, Danny Guthrie viste forrige sesong at han fortsatt har mye å gi i Premier League, og på topp gjelder det å få i gang Pavel Pogrebnyak igjen. Russeren scoret kun én gang på sine 12 siste ligakamper for Fulham etter sensasjonsstarten.

I mål har Raeding den keeperen som sannsynligvis har vært den beste sisteskansen i England utenfor Premier League i Adam Federici. Han må fortsette storspillet, for forsvaret foran ham har til gode å overbevise på dette nivået, selv om laget holdt nullen i nesten halvparten av sine ligakamper forrige sesong. Det er også derfor det er der McDermott har satset hardest på å hente nykommere.

På midtbanen finnes det enorme mengder løpskraft, det er derimot tynnere når det kommer til kvalitet med ball.

Få fotballspillere er mer seriøse i sin tilnærming enn Jason Roberts. Han har tilbrakt deler av sommeren under et militærregime for å være topptrent. Målteften er det derimot litt verre med. Han er uansett en ledestjerne i garderoben, og således en viktig mann. Adam Le Fondre har pøst inn mål på de nivåene han har vært (Rotherham og Reading) de siste sesongene, og står med 64 ligamål på tre sesonger. Det er usikkert om han kan gjøre det samme i Premier League. Det finnes masse potensial i Simon Church, men det ser ut til at det må bli Pogrebnyak som må score målene. Han har fortsatt noe å bevise.

Mye tyder på at Reading går mot en tøff sesong. Forrige sesong viste imidlertid at nyopprykkede lag som er tro mot sine egne idéer kan bite fra seg. Det får bli Readings håp.

Nøkkelspiller: Jason Roberts. Veteranen har erfaring fra dette nivået, men han er minst like viktig utenfor banen som på. Han er en inspirator og motivator for resten av laget, og han bruker mye tid på å rettlede de yngre spillerne.

Se opp for: Hal Robson-Kanu (22). Offensiv spiller som kan bekle flere roller. Skader tidlig i karrieren satte han noe tilbake, men står for mye kreativt i et lag som trenger de kvalitetene.