Fulham og Brede Hangeland er uten hjemmetap i ligaen mot Manchester United siden mars 2008. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Fulham og Brede Hangeland er uten hjemmetap i ligaen mot Manchester United siden mars 2008. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Fulham

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2012/2013-sesongen.

FULHAM

PLASSERING FORRIGE SESONG: 9. plass (52 poeng)

HJEMME / BORTE: 10 5 4 36-26 / 4 5 10 12-25

Toppscorer: Clint Dempsey 17 mål

Manager: Martin Jol (fra juni 2011)

Overganger:

Inn: Hugo Rodallega (Wigan - gratis), Mladen Petric (Hamburg - gratis), George Williams (MK Dons - gratis), Sascha Riether (Köln - lån)

Ut: Dickson Etuhu (Blackburn - £1,5 mill.), Marcel Gecov (AA Gent - ukjent), Andy Johnson (QPR - gratis), Danny Murphy (Blackburn - gratis), Pavel Pogrebnyak (Reading - gratis), Bjørn Helge Riise (Lillestrøm - gratis)

Frigitt: Orlando Sa

Kommer du til å hente Fulham-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager!
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Martin Jol fikk en litt trang start som Fulham-manager forrige sesong. Den første ligaseieren kom først i den syvende runden da QPR ble slått hele 6-0 på Craven Cottage. Men etter hvert fikk nederlenderen satt sitt stempel på laget, og utover fløt også spillet godt. Sesongen endte innenfor topp ti og inneholdt seirer mot Arsenal, Newcastle og Liverpool. Sistnevnte ble slått både hjemme og borte.

Massevis å bygge videre på for Jol foran den kommende sesongen. Den tidligere Tottenham-manageren er også meget godt i gang med en solid opprensking i en stall som over lengre tid har virket aldrende. Bobby Zamora forsvant i januar. I løpet av sommeren har veteraner som Danny Murphy, Andy Johnson og Dickson Etuhu spasert ut hyttedøra.

Nå er det “den nye vinen” som gjelder. Laget har noen av balløyas mest spennende talenter i Alexander Kacaniklic, Kerim Frei og Pajtam Kasami.

Hugo Rodallega er også en signering det blir interessant å se hvordan slår ut. Colombianeren hadde sin kanskje svakeste sesong i Wigan-trøya forrige sesong, men angriperen er en klassespiller på sitt beste. Kanskje er et miljøskifte det som skal til for at han igjen skal dominere kamper i Premier League. At han i tillegg kom gratis, gjør at Fulham meget vel har gjort et kupp med den signeringen. I hans første treningskamp i sommer, mot MK Dons, ble han sågar matchvinner. En annen nykommer som har sett frisk ut i sommer, er Mladen Petric. Kroaten har scoret hele fem ganger i løpet av sommerens treningskamper.

På slutten av 90-tallet rant Premier League over av nordmenn. Foran denne sesongen ser det kun ut til å være to norske som kommer til å få noe særlig med spilletid. Begge er i Fulham. Brede Hangeland er en av bærebjelkene i laget, og skal man tyde siste halvdel av sesongen, kan også John Arne Riise blomstre ytterligere.

Fulhams kamp frem mot 31. august handler nå mye om å beholde Clint Dempsey. Amerikaneren var sensasjonell forrige sesong, og ble lagets toppscorer med 17 mål. Liverpool har prøvd seg hele sommer, men foreløpig har man klart å holde beilerne på avstand. Det blir også spennende å se Mahamadou Diarra. Kom til Fulham uten kamptrening forrige sesong, men vokste i takt med at han ble varmere i trøya. Fortsatt er den tidligere Real Madrid-spilleren kun 31 år, og han kan ha et par meget gode sesonger til på toppnivå i seg.

Craven Cottage skal utvides, laget virker å være godt i gang med fornying, og sannsynligvis kommer det flere spillere inn før overgangsvinduet stenger. Det er optimisme i Fulham, og det blir spennende å følge utviklingen til de spennende talentene laget har.

Nøkkelspiller: Brede Hangeland. Nordmannen starter sin sjette sesong i Fulham-trøya. Spilte samtlige minutter forrige sesong. Er både bærebjelke og kontinuitetsbærer i dette laget. God i begge bokser, god til å starte angrep bakfra.

Se opp for: Kerim Frei (18). U-landslagsspiller for Sveits, men har i sommer valgt å spille landslagsfotball for Tyrkia den dagen det blir aktuelt. Særdeles god teknisk, driblesterk og voksen for alderen. Kan ta ytterligere steg med enda mer spilletid denne sesongen