Riisebilde
Riisebilde

Nannskog: – Riise er undervurdert i Norge

Daniel Nannskog mener janteloven demper det norske folks beundring for John Arne Riise.

TV 2 Sportens fotballekspert Daniel Nannskog mener John Arne Riise har et dårligere rykte enn han fortjener i Norge. Den tidligere Stabæk-spissen mener Riises solide og innholdsrike karriere ikke står i stil med nordmenns syn på venstrebacken.

– Riise er en fantastisk spiller, og han er undervurdert her i Norge. Han er en veldig, veldig god spiller, og det tror de fleste utenfor Norge. Det står respekt av ham, og han får mer respekt i utlandet enn i Norge, sier Nannskog.

LES: Drillo om Riise: – Har en «guts» og en vilje som er makeløs
LES: Norske Premier League-proffer spår nytt City-gull

Vil tangere Svenssen
John Arne Riise startet sin fotballkarriere i Aalesund før han dro til Monaco som 17-åring. Fra Frankrike dro han videre til Liverpool. Sunnmøringen fikk sin landslagsdebut mot Island i 2000, og siden den gang har han rukket å spille 103 landskamper. Det er bare er èn kamp fra å tangere Thorbjørn Svenssens rekord for flest A-landskamper. Det gjør han trolig mot Hellas på onsdag.

Nannskog tror han vet hvorfor nordmenn ikke trykker Riise til sitt bryst.

– Det er jo sånn, også i Sverige, at man ikke liker de som stikker seg ut, folk som skal være litt kule. Men han er en fantastisk spiller og har hatt en fantastisk karriere, skryter svensken.

LES: Gamst om kritikken: – Det var ikke heldig
LES: Demidov: – Bundesliga passer meg perfekt

– Får ikke det han fortjener
Bautaen i norsk landslagshistorie har ikke fått som fortjent, mener den profilerte fotballeksperten.

– Jeg synes ikke han har fått det han fortjener her i Norge. Jeg vet ikke om det er janteloven eller hva det er, men jeg synes han er en utrolig spiller. Bare se på klubbene han har vært i, sier Nannskog.