MILLIARDSKYSSET: Gillian og Adrian Bayford kan leve fett de neste årene, med 1,4 milliarder kroner på konto. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
MILLIARDSKYSSET: Gillian og Adrian Bayford kan leve fett de neste årene, med 1,4 milliarder kroner på konto. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
MILLIARDÆRER: Et par i England er milliardærer etter at Euromillions bongen gikk inn. (illustrasjonsbilde) (Foto: PHILIPPE HUGUEN/Afp)
MILLIARDÆRER: Et par i England er milliardærer etter at Euromillions bongen gikk inn. (illustrasjonsbilde) (Foto: PHILIPPE HUGUEN/Afp)

Britisk ektepar vant 1,4 milliarder i lotto

Et britisk ektepar kan innkassere nærmere 1,4 milliarder kroner etter å vunnet jackpot i EuroMillions-lotteriet.

Gillian og Adrian Bayford kan le hele veien til banken etter at de vant den nest største premien i det europeiske lotteriet.

– Ingen av oss kan forstå hvor mye penger dette er, sier paret.

Paret, som bor i Haverhill i Suffolk sørøst i England, møtte tirsdag pressen. Bakgrunnen var at de ikke trodde det ville være mulig å holde sin nye velstand hemmelig.

Les også: Ektepar trodde de vant 24.000 – viste seg at det var 24 millioner

Gevinsten på 190 millioner euro, eller cirka 1,4 milliarder kroner er den høyeste noensinne i EuroMillions-lotteriet, som spilles i ni land over hele Europa.

«Vær stille»

Paret så på nyhetene og nede på skjermen sto det at en person hadde vunnet EuroMillions-lotteriet. Gillian fortalte at hun ikke hadde hatt tid til å kjøpe kuponger. Som en spøk sa Adrian at heller ikke han hadde kjøpt.

LYKKELIGE: Paret ser nå frem til å tilbringe mer tid sammen som en familie.  (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
LYKKELIGE: Paret ser nå frem til å tilbringe mer tid sammen som en familie. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Les også: Kioskansatt prøvde å lure vinnerlodd fra lottokunde

Barna på seks og fire hadde våknet, så mens Gillian forsøkte å få den til å sove gikk Adrian for å sjekke tallene. Sakte gikk det opp for ham at han hadde de riktige tallene.

– Jeg sprang tilbake og slo på hovedlyset, noe som fikk Gillian til å eksplodere. Barna var da lys våkne. Jeg forsøkte å fortelle henne at vi hadde vunnet og hun bar meg om å være stille, fortalte Adrian på pressekonferansen, ifølge independent.co.uk.

Ringte rundt

Adrian driver sin egen platebutikk mens kona er hjelpepleier. Paret ga opp å prøve å få barna tilbake til seng og begynte i stedet å ringe rundt til familiemedlemmer.

– Alle var svært overrasket over å høre fra oss så sent på kvelden og først trodde de vi tøyset, fortalte Gillian.

Les også: Lurer bruktbilselgere med lottokuponger

Resten av kvelden brukte paret, som har vært gift i åtte år, på å surfe på nettet og diskutere hva pengene skal brukes til.

Nå ønsker de å finne drømmehuset og Gillian skal kjøpe drømmebilen din, en Audi Q7. Barna ønsker å dra til Disney World.

I tillegg ønsker paret å bruke penger på veldedighet.

– Pengene har kommet på riktig tidspunkt og hele familien skal nyte godt av det, sier paret.

Skotske storvinnere

Den forrige rekorden ble satt i juli i fjor da skotske Colin og Chris Weir stakk av med en jackpot på 185 millioner euro.

Les også: 81-åring vant 1,9 milliarder i lotto

Fallende eurokurs gjør imidlertid at fjorårets gevinst var mer verdt, omregnet til britiske pund, enn helgens gevinst.

EuroMillions-lotteriet ble startet i 2004 og fem av de ti jackpotgevinstene som hittil er delt ut, har gått til britiske spillere.

(TV 2/NTB)