MOTERIKTIGE: Kjendisdamene stilte opp på åpningen av Oslo Fasion Week for å støtte norsk design
MOTERIKTIGE: Kjendisdamene stilte opp på åpningen av Oslo Fasion Week for å støtte norsk design

Norske kjendisdamer tok over den røde løperen på «Oslo Fashion Week»-åpning

– Se hvilken kjendis som blir modell for en av Norges største motedesignere.

Det var de kvinnelige kjendisene som kastet størst glans over åpningen av «Oslo Fashion Week» i Samfunnshallen mandag kveld.

Marte Krogh, Tone Damli, Pia Haraldsen og Charlotte Thorstvedt var noen av de stilfulle kjendisene som kom for å hedre norsk design.

Les også:«Moods of Norway» med rekordutbytte

– Syk og sengeliggende

Tone Damli og stylistvenninnen Hedda Skoug var to av de trofaste motegjestene, til tross for at popartisten har vært sengeliggende med feber.

– Ja, jeg er syk, men jeg er her for å støtte norsk design for det, forteller en blid Damli.

24-åringen skulle egentlig holdt konsert i Stockholm i kveld, men måtte avlyse på grunn av sin hese stemme.

Les også:Syk Tone på Oslo Fashion Week: – Jeg kan ikke la andre styre mitt liv og mine valg

Forbedre norsk «fashion week»

Modell, DJ og programleder Charlotte Thorstvedt lot kjæresten, Henrik Thodesen, bli hjemme og tok heller med seg venninnen Victoria på jentekveld under OFW-åpningen. Hennes norske motefavoritter er Nina Skarra og venninnen Fam Irvoll.

– Jeg skal få med meg alt i et lite nøtteskall her på åpningen, også skal jeg selv gå for Fam Irvoll i morgen, røper Charlotte til «God Kveld Norge».

Selv om Thorstvedt støtter den norske moteuken så har modellen en klar mening på hva som kan forbedres.

– Det er viktig at vi har «Oslo Fashion Week», slik at norsk design kan komme frem. Likevel synes jeg at den norske moteuken har forbedringspotensiale. Det burde være litt lavere terskel for nyetablerte designere slik at de også får komme til, sier Thorstvedt.

Selv har hun nettopp vært med på å starte ett musikkmagasin på nett, hissig.no, som skal fungere som et springbrett for nye norske artister.

Les også:Henrik Thodesen: – Avstandsforhold suger!

Ønsker rimeligere klær

Programleder og designer Pia Haraldsen skryter av norsk design, men kunne tenkt seg å designe en kolleksjon som er billigere og mer tilgjengelig.

– Det hadde vært gøy å skape noe som rimeligere og tilgjengelig for alle. Jeg er veldig glad i å handle i kjedebutikker, sier Haraldsen.

Sist gang Pia Haraldsen stilte opp på rød løper, sjokkerte og lurte hun Mote-Norge med en «spesialdesignet» kjole, som komikeren Nils Ingar Aadne egentlig stod bak.

Nå gleder Pia seg til å sette i gang med nye spennende TV-prosjekter og innrømmer at hun gjerne vil finne kjærligheten.

– Det er veldig stille på den fronten, men det hadde vært hyggelig å møte den rette nå når jeg begynner å jobbe igjen, avslører Haraldsen.

Les også:Pia Haraldsen: – Kjipt å være singel på Valentine's

– Jeg sover veldig lite

Venti Uno-designer Nadya Khamitskaya er en av de få designerne som får vise sin nye kolleksjon under moteuken. Den nybakte moren er også en av deltakerne på årets «Skal Vi Danse».

– Det har vært veldig, veldig hektisk. Heldigvis ble jeg sminket da jeg var «God Morgen Norge» under promotering for Skal Vi Danse, så det hjalp jo litt. Jeg får ikke sett selve visningen for jeg må være backstage og kle på modellene mine, forteller en spent Nadya til God Kveld Norge.

For noen måneder siden ble dansedesigneren mor til sønnen, Léon Mathias.

– Det blir utrolige lange dager. Jeg jobber og står på, jeg sover veldig lite, innrømmer Nadya.

Les også:«Skal vi danse»-Nadya må amme i TV-pausene