Morten Gamst Pedersen. (Foto: David Howarth/Pa Photos)
Morten Gamst Pedersen. (Foto: David Howarth/Pa Photos)

Gamst om kritikken: – Det var ikke heldig

Etter Blackburn-direktørens kraftige kritikk mot Morten Gamst Pedersen, snakker nordmannen ut for første gang.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Tidligere i uken gikk Blackburns nyansatte direktør Shebby Singh hardt ut og nærmest avskiltet Morten Gamst Pedersen som spiller på toppnivå.

– Morten Gamst Pedersen var en fantastisk venstreving, men han har uheldigvis ikke klart å fornye seg til en sentral midtbanespiller. Vinger som ikke klarer å fornye seg etter å ha mistet farten sin er i praksis ubrukelige, sa Singh om Gamst Pedersen.

Da landslaget møtte pressen på Ullevaal stadion to dager før privatkampen mot Hellsa, kommenterte Gamst Pedersen for første gang kritkken.

– Det var ikke heldig, men han får stå for det han har sagt, så skal jeg prøve å bidra på banen. Jeg hadde et møte med både eieren og manageren, og jeg har sagt ting som jeg føler og de har hørt på det jeg har sagt. Et fint møte hvor ting gikk rolig for seg, sier nordlendingen til TV 2 Sporten, og legger til at han har fått enorm støtte i spillergruppa de siste dagene.

Nytt møte torsdag
Allerede torsdag, dagen etter landskampen mot Hellas og kun to dager foran serieåpningen mot Ipswich, går Gamst Pedersen i et nytt møte med klubbledelsen. Der blir trolig midtbanespillerens klubbfremtid avgjort, selv om spilleren selv hevder han ikke har bedt om å bli solgt.

– Det blir tatt en beslutning når jeg kommer tilbake. De skal snakke litt nå så vi får vi se hva som skjer i løpet av uka. Jeg forholder meg til at jeg har to år igjen av kontrakten.

Les også: Blackburn-direktør «disser» Gamst Pedersen

– Stemmer det at du har mistet farten din?

– Jeg har aldri vært rask, svarer Gamst Pedersen og smiler.

gamstpic
gamstpic

Han har to år igjen av kontrakten med et Blackburn-lag som etter en meget turbulent sesong rykket ned fra Premier League i vår. 30-åringen signaliserte tidlig at det absolutt var aktuelt å bli ned på nivå to i England, men samtidig er lønnen på rundt 500.000 i uka tung å håndtere for klubbledelsen.

Beklaget
Det tok ikke lang tid før direktør Singh angret på den overraskende kritikken, og ifølge Sky Sports beklaget han mandag uttalelsene.

– Jeg vil gjerne beklage overfor Morten Gamst Pedersen for det som ble sagt. Morten er en fin fyr. Jeg kan være brutalt ærlig, og noen ganger kan det såre folk, sa Singh, som i tillegg til tempokritikken også mente Pedersen «hadde mistet beina sine, og ikke bidro for lagets beste».