SMALT: Prins Carl Philip var utsatt for et trafikkuhell i Stockholm.
SMALT: Prins Carl Philip var utsatt for et trafikkuhell i Stockholm.

Svensk kommentator slakter Carl Philip etter overfallet

– På tide å vokse opp!

Sveriges prins Carl Philip ble natt til lørdag angrepet da han var ute sammen med venner, samt kjæresten Sofia Hellqvist, i Cannes.

En mann gikk løs på prinsen utenfor nattklubben Baoli.

– Personen gikk helt uprovosert fram og slo til ham, sier svenskehoffets informasjonssjef Bertil Ternert til Aftonbladet.se.

Les mer: Prins Carl Philip overfalt på bytur

– Voks opp

Mens flere har vist empati overfor prinsen etter overfallet, får han krass kritikk fra Aftonbladets kommentator Lena Mellin.

I en kommentar mandag har journalisten publisert en artikkel om svenskeprinsen under tittelen «Det er på tide å vokse opp».

– Prins Carl Philip og prinsesse Madeleine lever i et slags vakuum. Det finnes ingen stillingsbeskrivelse for prinser av Sverige. Muligens skulle prins Carl Philip hatt godt av en. Vanlige mennesker er tvunget til å vokse opp, skaffe seg en utdannelse og en jobb, av den enkle grunn at de trenger penge rå leve av. Uten penger blir det vanskelig. Den motoren har ikke kronprinsesse Victorias yngre søsken, skriver journalist Lena Mellin i dagens Aftonbladet.

– Prinsesse Madeleine valgte å forlate Sverige og flytte til USA, hvor hun jobber i morens World Childhood Foundation. Slik fikk hun en mening med tilværelsen. Prins Carl Philip har derimot ikke gjort dette. Han kjører racerbil, han fotograferer, han designer og hans fester. I en alder av 33 fremstår han nærmest som en tenåring. Han gjør det som virker gøy der og da, fortsetter hun.

Aftonbladets journalist går langt i å påstå at helgens overfall i stor grad skyldes prinsen selv.

– Det er en alvorlig hendelse som kunne ha endt betydelig mye verre enn den gjorde. Med nattklubboverfallet understrekes det at det er på tide for prinsen å vokse opp, skriver Lena Mellin.

Snakker ut

Det var i tretiden på natten at prinsen ble slått i hodet. Det var en uforklarlig situasjon som oppsto.

Det hele ble fanget på film – og på filmen ser man at overfallsmannen tar tak i Carl Phillips nakke.

Mandag snakker prinsen og Sofia ut om overfallet i et eksklusivt intervju med Aftonbladet.

Les mer: Svenskeprinsen snakker ut om voldsepisoden