Sarpsborg klatret med storseier

4-0-seier over Strømmen sendte Sarpsborg opp til opprykksplass i 1. divisjon fotball.

Sarpsborg fikk en drømmestart på søndagens hjemmekamp. Ikke engang minuttet var spilt før Martin Wiig satte inn østfoldingens første scoring alene med keeper. Samme mann doblet etter 18 minutter, mens Nicolay Solberg og Tom Erik Breive fullførte vertenes målkalas.

Det betyr at Sarpsborg klatret forbi Sandefjord og opp til 2.-plass i 1. divisjon. Men toppstriden er jevn. Også tre andre lag blant de seks beste sikret seg seirer søndag, mens serieleder Start gjester Ull/Kisa mandag.

4.-plasserte Ranheim kom bakpå hjemme mot Tromsdalen, men gjestene fikk problemer da nyervervelsen Mohammed Jama ble utvist etter en drøy halvtime. I annen omgang våknet Ranheim, scoret fire ganger og tok en klar 4-1-seier.

Bodø/Glimt inntok 5.-plassen på tabellen med seier over bunnlaget Bærum. Christian Berg, Tommy Knarvik og Papa Alioune Ndiaye scoret for nordlendingene i 3-1-triumfen.

Plassen bak følger HamKam, som takket være en Thomas Lehne Olsen i målform slo Notodden 3-0 borte søndag. Olsen scoret alle tre målene før pause. (©NTB)