ELYOUNOUSSI
ELYOUNOUSSI
dockal straffe000000
dockal straffe000000

Valsvik om straffesituasjonen: – Helt på trynet

Sogndals Gustav Valsvik er helt uenig i avgjørelsen rundt det andre straffesparket til Rosenborg.

Sogndal - Rosenborg 0-3

Se høydepunktene i videovinduet over

Rosenborg slo Sogndal 3-0 søndag kveld. Etter kampen var nysigneringen Tarik Elyonoussi strålende fornøyd, og nå begynner han å lukte gull med trønderne.

– Det er uvant å kjempe om gull, men det er veldig morsomt å kunne være med å kjempe om å vinne noe. Vi nærmer oss nå. Strømsgodset tapte i dag, og fortsetter det sånn her kan det bli en morsom høst, sier han til TV 2 etter kampen.

Tore Reginiussen synes det var deilig å få sin Tippeliga-debut i RBK-trøyen.

– Det føles godt å komme i gang. Første kamp er alltid litt spesiell, og man skal litt inn i ting. Men godt med seier og tre poeng, sier han til TV 2.

Rosenborg fikk to straffespark i andre omgang. Sogndals Gustav Valsvik som var innvolvert i den andre situasjonen var ikke imponert over dømmingen.

– Den første straffen er grei, men den andre er helt på tryne. I stedet for å treffe ballen så treffer han foten min. Der og da trodde jeg dommeren blåste frispark til meg, sier han.

Nær sjokkåpning
Hjemmelaget gikk rett i strupen på Rosenborg på Fosshaugane. Allerede etter 40 sekunder slo de et frispark inn fra høyrekanten. I boksen ventet Santos som headet ballen like over.

Like etter slurvet Rosenborg i eget forsvar. Furebotn snappet ballen og satte full fart mot mål. Sogndal-spilleren slo ballen for langt foran seg, og RBK forsvaret fikk til slutt ryddet opp.

Rosenborg mer med
Første omgang var jevnspilt der spillet til tider bølget frem og tilbake. Bortelaget kom mer med utover i omgangen. Prica kom til noen avslutninger, uten at det ble veldig farlig. Det stod målløst til pause.

Traff stolpen
Syv minutter ut i andre omgang bygget Rosenborg opp et flott angrep. Ballen endte til slutt hos Dockal som klinket til. Ballen gikk i stolpen, traff deretter Udjus i ryggen og ble liggende fri bare centimeter fra målstreken. Sogndal var derimot raskt ute med å få klarert ballen bort fra farlig område.

Dockal-stolpe000000
Dockal-stolpe000000

Ti minutter senere ble Rade Prica spilt helt fri med Kenneth Udjus. Dessverre for bortelaget var avslutningen til svensken av det svake slaget, og Sogndal slapp med skrekken.

Rosenborg i føringen
Da det var spilt 70 minutter ble debutant Elyounoussi spilt gjennom for bortelaget. Udjus stormet ut, men tok beina til RBK-spissen i stedet for ballen. RBK fikk straffespark, og Dockal gjorde ingen feil fra krittmerket.

Like etter ble Markus Henriksen hindret i skuddøyeblikket. Forseelsen skjedde innenfor 16-meteren, og RBK ble tildelt en ny straffe. Dockal var like sikker som første gang, og Rosenborg ledet 2-0.

På overtid utnyttet John Chibuike et nølende Sogndal-forsvar. Han snappet ballen og kom alene med Udjus. Innbytteren gjorde ingen feil, og fastsatte resultatet til 3-0.