City kunne søndag løfte sesongs første pokal. (Foto: Sang Tan/Ap)
City kunne søndag løfte sesongs første pokal. (Foto: Sang Tan/Ap)

Se City ta sesongens første trofé etter målfest og grisetakling

Manchester City har ikke handlet denne sommeren, men stjernene glitret da Chelseas viste fram forsvarsspill som må gi hodebry for Di Matteo en uke før Premier League starter.

Chelsea-Manchester City 2-3

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Manchester City glitret da Chelsea ble slått 3-2 i Community Shield på Villa Park søndag.

Det klassiske oppgjøret mellom regjerende liga- og FA-cupvinner var en ekte generalprøve bare en uke før moroa virkelig starter. Kampen spilles tradisjonelt på Wembley, men på grunn av OL måtte kampen spilles på Villa Park.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Manchester City-boss Roberto Mancini brukte pressekonferansen før kampen til å blåse ut en del frustrasjon knyttet til klubbens manglende handlinger i sommerens overgangsvindu. Det tok ikke mange timene før det tikket inn nyheter om at Jack Rodwell er i ferd med å bli City-spiller. Rodwell skal ha medisinsk test i dag og var følgelig ikke på plass da det var klart for Community Shield.

LES OGSÅ: Kreftsyke Cicilie (21) fikk brev fra John Terry

Torres viste sting
I Chelsea har det vært store endringer denne sommeren. Didier Drogba tok med seg flyttelasset og reiste til Kina etter Champions League-triumfen og dermed var det dekket bord for Fernando Torres. Som eneste rene spiss i stallen må spanjolen levere varene om Chelsea skal kjempe helt i toppen den kommende sesongen. Og det kunne neppe startet bedre.

Etter 40 minutter fant Ramires den spanske spissen inne foran mål og den tidligere Liverpool-yndlingen tuppet ballen inn bak City-keeper Costel Pantilimon på ekte goalscorer-vis.

Fernando Torres (Foto: Sang Tan/Ap)
Fernando Torres (Foto: Sang Tan/Ap)

Chelsea ville ikke gjøre veien mot årets første trofé enkel og bare et par minutter etter 1-0-scoringen ble høyreback Branislav Ivanovic utvist etter en stempling på landsmannen Aleksander Kolarov. Det fører til at Ivanovic må se de tre første Premier League-kampene fra tribuneplass.

 Branislav Ivanovic fikk rødt kort da City slo Chelsea i Community Shield (Foto: Sang Tan/Ap)
Branislav Ivanovic fikk rødt kort da City slo Chelsea i Community Shield (Foto: Sang Tan/Ap)

Og etter sidebytte utnyttet City overtallet.

LES OGSÅ: Moa med praktmål mot Manchester United

Storspill av Tevez
Og det var selve talismanen Yaya Toure som skulle sette inn utligningen for City. Åtte minutter ut i andre omgang straffet den tidligere Barcelona-spilleren Chelsea da han banket inn et skudd nede i hjørne etter en slapp klarering av John Terry. Blåtrøyene viste tidvis fram et forsvarsspill som må gi Chelsea-manager Roberto Di Matteo hodebry foran seriestart. For drøye fem minutter senere etter utligningen skrudde Carlos Tevez en nydelig ball opp i krysset bak Petr Cech. Samir Nasri ville ikke være noe dårligere ann argentineren og styrte inn et flott fra og sendte City - for anledningen i rødt - i 3-1.

Eden Hazard ble byttet ut tyve minutter før slutt og ble erstattet av Ryan Bertrand. Den engelske U21-backen satte inn et trøstemål ti minutter før slutt, men utligningen kom aldri og da dommeren blåste for siste gang stod det 3-2 på resultat-tavla.

Og dermed kunne Roberto Mancinis menn innkassere årets første pokal.