Gustad hyller de norske jentene etter finaleseieren i går.
Gustad hyller de norske jentene etter finaleseieren i går.

Gustad om Sulland: - Helt dronning

TV 2s håndballekspert Randi Gustad var tidligere i mesterskapet kritisk til prestasjonen de norske håndballjentene leverte. Etter gårsdagens finale hyller hun jentene.

Gustad etterlyste den gode lagfølelsen foran kvartfinalen mot Brasil. Den har hun for alvor fått se de tre siste kampene og nå berømmer hun håndballjentene for finalen mot Montenegro.

– Virkelig fantastisk. Desto bedre smaker det gullet bedre når lagmoralen er så imponerende. Det er en fantastisk gjeng med jenter, sier TV 2s håndballekspert.

Blek Popovic
Hun mener at finalen som endte 26-23 ikke ble helt som man forventet på forhånd.

– Det var ingen lekker håndballkamp. Det ble litt nervøst og var ikke så mange kontringer som vi er vant til å se, sier Gustad om selve finalen.

Før kampen var det knyttet stor spenning til om det norske forsvaret skulle klare å stoppe Montenegros stjernespiller Bojana Popovic. Gustad hyller forsvarsspillet og innsatsen Karoline Dyhre Breivang og de andre la ned.

– Det var vi som hadde stjernene i går. Popovic var blek i første omgang. Karoline Dyhre Breivang nøytraliserte henne og gjorde en veldig god jobb, berømmer Gustad.

Les også: Herrem: – Popovic burde ikke spilt i OL-finalen

Hele laget
Gustad berømmer også bredden i den norske troppen.

– Vi har så mange gode spillere. Til og med Nøstvold som ikke har truffet på noe så langt kommer inn og scorer noen viktige mål, sier Gustad.

Gårsdagens finale føyer seg bare inn i rekken av gull til seiersvante norske jenter.

– Det er en imponerende rekke med gullmedaljer og de viser at de er best når det gjelder. De har vært i denne situasjonen tidligere og det er helt avgjørende å ha profiler som står fram, sier den tidligere strekspilleren.

Gustad trekker også fram enkeltspillere i den norske troppen.

– Sulland var helt dronning i går. Hun fortsetter å skyte selv om hun får noen bom. Hun var hele angrepsspillet til Norge i går, sier Gustad.

Se hele intervjuet med Camilla Herrem her.

– Flinke ledere
Gustad påpeker også at det ikke er vanlig at håndballspillere skal være i toppform i august. Men hun har latt seg imponere av den fysiske formen gulljentene har vist fram i London.

– Thorir og gjengen hans har gjort veldig mye riktig i forkant av mesterskapet på den fysiske biten.

Med OL-gullet som ble innkassert i går har islendingen Thorir Hergeirssons nå innkassert EM-, VM- og OL-gull på rad.

- Den ekte hat-tricken har ikke Marit Breivik engang, sier Gustad.

Se hele intervjuet med Thorir Hergeirsson her.