En gammel Chevrolet kan være en helt grei byggebil, som er lett å selge igjen. Illustrasjonsbilde.
En gammel Chevrolet kan være en helt grei byggebil, som er lett å selge igjen. Illustrasjonsbilde.

Silverado pickup: Skikkelig hardhaus til 50.000,-

Han skal bygge hytte - og da trengs det byggebil!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny tenker på å kjøpe en pickup som byggebil, skal bygge hytte i høst og regner med at hele prosjektet tar i alle fall ett år da jeg må bruke mye egeninnsats.

Trenger en bil som kan kjøre alt fra reisverk til kjøkkeninnredning opp til fjells. Firehjulstrekk er et must. Vil naturligvis bruke minst mulig penger på det og ikke minst viktig er det at bilen er lett salgbar når jeg er ferdig med bruken, slik at jeg får igjen mest mulig av pengene. Har du noen forslag til hva jeg bør kjøpe og hva jeg bør opp i for å få en bra og kurant bil?

Benny svarer:

Heisann! Nye prosjekter er alltid en god grunn for å kjøpe ny bil. Slik er nok ganske mange av oss "skrudd sammen"!

Du sier ikke hvor mye penger du skal bruke på dette, men ettersom det å bygge hytte helt sikkert også koster litt, har jeg prioritert biler i nedre del av prisskalaen.

Jeg tenker også at ettersom du skal kjøre reisverk - altså lange materialer - så nytter det liksom ikke med de aller minste, slik som Skoda og Subaru pickup. Vi må over på litt mer "velfødde" eksemplarer av arten.

Det er selvfølgelig nærliggende å tenke Toyota Hi Lux, det er veldig gode biler i utgangspunktet. Men når prisene kryper nedover mot 25.000 og kanskje under det, får du fort bare en stor haug med rust og ofte en ikke EU-godkjent bil.

Mitsubishi L200 er et annet valg, men til denne prisen har de - som HiLux - gått langt og en i utgangspunktet litt slapp motor er nå mer eller mindre uten futt. På L200 er girkassene ofte alt annet enn gode. Men for all del - uttak kan finnes, så sjekk innom aktuelle nettsider og se hva som tilbys.

LES OGSÅ: Denne pickupen savner rett og slett sidestykke

Kurant å selge igjen

Vær oppmerksom på at der det står "noe rust på lasteplan" veldig ofte betyr at dette mer eller mindre er rustet bort og stort sett består av sparkel og lakk... Kan du legge 50.000 i dette derimot, så begynner vi å snakke...

Hadde jeg vært deg, tror jeg jammen jeg ville kikket til USA og kanske en gammel Chevrolet eller GMC pickup. Disse bilene er ofte kalt Silverado - hvilket egentlig er feil. Silverado er en utstyrsbetegnelse, men pickupene hadde Silverado-emblem og adopterte fort dette navnet.

Du får langt fra noe friskt og fint eksemplar for 25 000,-. Regn med både høy km. stand, litt skabbete utseende og noe rust (særlig i bakre del av ramma - sjekk nøye!) Samt en tørst motor som både rakler, bråker og ryker også, men om tidligere eiere har vært flinke med oljeskift slik at kamakselen holder - så går disse seriøst langt.

Jeg mener at dette kan være en brukandes pickup. Motoren er ofte en seig 6,2 liter diesel på ca 160 hk, du får automatgir, høy og lav serie, god bakkeklaring og grom lyd og stort lasteplan på kjøpet.

Får du tak i en bil med noenlunde fersk EU-godkjenning så er det helt klart en stor fordel. Billig pickup er uansett kurant å selge igjen, så det tror jeg ikke er noe problem.

Lykke til med både hytte og byggebil.

LES OGSÅ: Denne pickupen er helt unik

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: – Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?