Superstjernene Christina Hendricks og Kim Kardashian er kjent for sine former.
Superstjernene Christina Hendricks og Kim Kardashian er kjent for sine former.

Liker du store rumper og pupper - da er du stressa!

Ny studie viser at anspente menn foretrekker frodige fremfor tynne kvinnekropper.

Ifølge en ny britisk undersøkelse er menn mer tiltrukket av formfulle og frodige kvinner når de er stresset, skriver Men's Health.

Studien er liten, og langt fra entydig.

– Likevel så antyder resultatet at stress endrer det du finner attraktivt hos en potensiell partner, sier medforfatter av studien Martin Tovee, ved universitetet i Newcastle.

Les også: – Rått sixpack-press mot gutter

Ikke medfødt

Forskerne viste 81 mannlige deltakere, som var både stresset og avslappet, bilder av kvinnelige kropper i forskjellige størrelser. Det viste seg at menn vurderte normalvektige og overvektige kvinner mer attraktive når de var stresset.

Anspente menn foretrakk også et bredere spekter av kvinnelige kroppsstørrelser enn sine stressfrie kolleger.

Les også: Kan hånden si noe om størrelsen på penis?

Ifølge Tovee blir «hva som er attraktivt» ikke bare forandret over tid, men også fra sted til sted.

– For eksempel har vårt arbeid i deler av Malaysia og Afrika vist at i fattige miljøer der ressursene er knappe, så foretrekker folk en overvektig kropp hos en potensiell partner. Dette er fordi overvektig blir assosiert med høy økonomisk status, sier forskeren.

Folk i rikere land derimot har ulike preferanser om sine partnere.

– Dette tyder på at hvilke preferanser man har i forhold til kroppsstørrelse ikke er medfødt, men fleksibelt, og kan endres av miljø og omstendighet, legger Tovee til.

Les også: 5 pinlige helseproblemer hos menn

Hvorfor?

Men hvorfor kan stress forme menns dom over kvinners kroppsfasong?

Forskerne peker på tidligere studier som foreslår at folk favoriserer partnere med mer modne fysiske egenskaper, som for eksempel kurver, når de føler seg truet fysisk, sosialt eller økonomisk.

Det er fordi fysisk modenhet kan formidle uavhengighet, kontroll og styrke - egenskaper som ser bra ut hos en partner i tøffe tider.

Faktisk har tidligere forskning vist at flotte skuespillere med eldre ansiktstrekk og kvinnelige former er mer populært i perioder med sosiale og økonomiske problemer, ifølge Men's Health.

Les også: Dette gjør venner for helsen din