VMan P634754
VMan P634754

Oilers med rekordsalg: Sikter mot 3000 sesongkort

I fjor solgte dobbeltmesteren 1200 sesongkort. Med ny ishall som åpner i oktober håper Stavanger Oilers på å passere 3000 i år.

(STAVANGER) TV 2 Sporten:

Hockeyfeberen vil ingen ende ta i Rogaland, og selv i august er det flust av barn på isen i Sørmarka ishall. Torsdag kveld var Stavanger Oilers på is for fjerde gang denne sensommeren, etter at barmarksoppkjøringen ble avsluttet på tampen av forrige uke.

For første gang kunne supporterne se sine helter på blank overflate - og forventningene er skyhøye hos siddisene.

– Til å bli nervøs av
– Vi satser på å gå ut 2012/13-sesongen som dobeltmester også, med den stallen vi har er det riktig målsetning, sier en mannlig supporter i 50-årene.

– Vi kommer til å knuse Lørenskog og vinne gull! mener en liten pjokk.

– De vinner vel gull i år og, det har blitt en vane det nå vet du, følger en eldre dame opp.

Standarden er med andre ord satt hos fansen. Nesten litt for satt, mener nøkkelspiller Martin Strandfeldt, som noterte hele 35 poeng i sluttspillet i våres.

– Jeg kjenner meg litt mer nervøs enn vanlig, så jeg har forsøkt å trene bedre og forbedre meg på alt, egentlig. Vi vet at alle vil slå mesterne, så det er vi forberedt på, sier han til tv2.no.

Også sjefen sjøl, trener Petter Thoresen, vet at det er andre forutsetninger som gjelder når man går inn i en sesong som regjerende mester.

– Mentalt er det en stor forskjell, så det er viktig at vi vet hva som venter. Det er vel bare Storhamar og Vålerenga som har klart å forsvare et gull i Norge, så vi har helt klart en utfordring foran oss.

Fra 1200 til 3000 sesongkort
Veteran Thoresen lar seg dog ikke skremme av at Oilers allerede har solgt over 2600 billetter, og trolig kommer til å passere 3000-grensa.

– Vi hadde en veldig fin sesong i fjor og folk har vel forventninger til oss. Det gjelder å trene, det er mange lag som vil være med til vinteren, mener han.

– Hvem blir favorittene?

– Det er vel oss og et par, tre lag til, svarer han uten å bli mer konkret.

Thoresen vil ikke røpe om han gjør noe spesielt for å holde gutta offensive som om de var i utfordrerposisjon.

– Så lenge vi er fysisk godt nok forberedt så henger også det mentale med, mener han.

Det er duket for en sesong full av høydepunkter for Oilers, som både skal forsvare et dobbeltmesterskap og spille i Europa til høsten.

Likevel er det noe annet som blir høydepunktet for Martin Strandfeldt: Å flytte inn i flunkende nye Dnb Nor Arena i oktober.

– Ja, definitivt den nye arenaen. Sesongkortene er stort sett utsolgt og hele Stavanger og hockey-Norge dras med, så det er positivt. Jeg gleder meg, sier svensken.