KRITISK LARSÅSEN: Stavhopperen er skuffet over fobundet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
KRITISK LARSÅSEN: Stavhopperen er skuffet over fobundet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Larsåsen refser forbundets OL-uttak

– Det er åpenbart noen som har fått «wildcard» til lekene i London som ikke burde vært der.

Cathrine Larsåsen (25) ble ikke tatt ut til OL i London av Olympiatoppen. Dette fordi hun ikke klarte kravene som forbundet hadde satt opp før lekene startet.

Kravet er på fire meter og 40 centimeter. Og det måtte hun klare minst fire ganger. Larsåsen klarte kravet, men ikke så mange ganger som Olympiatoppen ønsket.

– Jeg hoppet jo over 4.40 tre ganger, men jeg klarte det ikke en gang til innen tidsfristen gikk ut. i Danmark holdt det vist å hoppe over den lengden én gang for å bli tatt ut. Jeg føler jeg har vært litt uheldig siden jeg har vært så utrolig nære mange ganger, sier hun til tv2.no.

Stavhopperen mener at noen av utøverne som ble tatt ut til OL, ikke var i den formen de burde ha vært, da de ble tatt ut.

– Ja, det er åpenbart noen som har fått «wildcard» til lekene i London. Jeg skal ikke nevne navn, sier hun til tv2.no.

– Kan ikke legge enklere krav
I Danmark er kravet betydelig lettere for utøver som forsøker å kvalifisere seg. De hvite og røde stavhoppernetrenger «kun» å hoppe over 4.40 én gang.

Les også: Suhr utkonkurrerte Isinbajeva

Ronny Nilsen, som innstiller utøvere for Norges Friidrettsforbund mener at kravene er riktige slik de er nå.

– Vi kan ikke legge enklere krav for noen utøvere. Dette er krav som Olympiatoppen har satt opp, og slik er det, sier han til tv2.no

RONNY NILSEN (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
RONNY NILSEN (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Medierådgiver i Olympiatoppen, Halvor Lea, forteller at de ikke kan gi noen plassen uten at de klarer kravet.

– Dette gjelder alle idretter i Norge. Det er mange utøvere som har vært nære å klare kravet som er stilt til dem, og vi vurderte at det var best slik. Dette er et vedtak som vi har gjort i systemet vårt, sier han til tv2.no.

– Hvorfor er kravet mye lettere i Danmark enn her til lands?

– Det er slik de har valgt å gjøre det der. Vi har det annerledes her, sier Lea til tv2.no.

– Jeg er skuffet
Cathrine Larsåsen er selv fullt klar over at hun ikke har klart det som forventes av henne, men føler at det er utøvere som ble tatt ut til OL, som ikke var i form da de ble tatt ut.

– Jeg er skuffet, og drømmen min om London-OL er knust. Selv om jeg vet at jeg ikke har prestert det jeg burde, er jeg bitter, men positiv. Jeg bor jo i Danmark, og det er mulig at de ikke har et like godt øye til de som trener utenfor Norge.

– Hva tenker du fremover nå?

– Nå skal jeg bare stå på fremover. Jeg vet at jeg kan hoppe høyt, og ingenting er umulig. Den erfaringen som jeg har fått til nå er viktig. Neste OL er jeg 29 år, og da har jeg litt mer erfaring. Må jo bare se på det på den måten, sier hun til tv2.no