USAs basketherrer stormer mot OL-gull

USAs basketballstjerner herjer videre i London-OL. Med 119-86 mot Australia tok de amerikanske herrene seg videre til semifinale.

USA (Foto: MARK RALSTON/Afp)
USA (Foto: MARK RALSTON/Afp)

USA fortsetter dermed å imponere i OL-basketballen.Laget vant alle fem kamper i gruppespillet. Bare Litauen var nær på resultattavlen med 94-99.

Australia kjempet tappert og var lenge bare 14 poeng bak, men hang ikke med da USA skrudde opp tempoet i den siste perioden.

Periodesifrene var 28-21, 28-21, 28-28, 35-16. Kobe Bryant var beste poengplukker med 20, fulgt av Deron Williams med 18 og Carmelo Anthony med 17. Videre satte Kevin Durant 14 og LeBron James 11 poeng.

Les også: Kurtovic: – Jeg har friskmeldt meg selv

I semifinalen venter Argentina, det siste laget som har slått USA i OL-sammenheng. Det skjedde under semifinalen i 2004. Argentina vant sin kvartfinale mot Brasil 82-77. – Dersom vi har én prosent sjanse til å slå dem, så skal vi gjøre vårt beste for at det skal skje, sier Argentinas NBA-profil Carlos Delfino.

Russland slo Litauen 83-74 og skal ut i semifinale mot regjerende europamester Spania, som slo Frankrike 66-59. I den kampen mistet franske Nicolas Batum besinnelsen. Han slo en spansk spiller i magen. Det resulterte i heftig krangling. Kampen måtte utsettes i flere minutter. Semifinalene spilles fredag. (©NTB) (©NTB)