THORKILDSEN TIL FINALE: Kastet av seg trøyen da han sikret seg finaleplass.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
THORKILDSEN TIL FINALE: Kastet av seg trøyen da han sikret seg finaleplass. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen kjemper om en finaleplass i spydkasting. Han har allerede ett OL gull fra Athen 2004, og ett fra Beijing 2008.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen kjemper om en finaleplass i spydkasting. Han har allerede ett OL gull fra Athen 2004, og ett fra Beijing 2008. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen kjemper om en finaleplass i spydkasting. Han har allerede ett OL gull fra Athen 2004, og ett fra Beijing 2008.  (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen kjemper om en finaleplass i spydkasting. Han har allerede ett OL gull fra Athen 2004, og ett fra Beijing 2008. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen rev av seg trøyen i gledesrus etter han sikret seg muligheten til å kjempe om OL gull.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen rev av seg trøyen i gledesrus etter han sikret seg muligheten til å kjempe om OL gull. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Thorkildsen etter at han sikret finaleplassen: – Jeg sparer litt til lørdagen

Andreas Thorkildsen tok seg automatisk videre til finalen i spydkast med 84,47 meter.

LONDON (TV 2 Sporten): Andreas Thorkildsen er klar for finale i spydkast. Han skuffet på første forsøk, men viste etterpå at han har inne det som trengs. På sitt andre forsøk kastet nordmannen 84,47 meter. Med det så sikret Thorkildsen seg en automatisk plass i finalen. Kvalifiseringsgrensen var på 82 meter. De som kaster over den er automatisk med til finalen. Havner en utenfor er det de tolv beste som går til finale.

Mer innhold fra TV 2