Marit Malm Frafjord (høyre i bildet) tror det blir viktig å bruke styrken deres når de skal stoppe de raske sørkoreanerne.  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Marit Malm Frafjord (høyre i bildet) tror det blir viktig å bruke styrken deres når de skal stoppe de raske sørkoreanerne. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
KAN DRA FORDEL: Kristine Lunde Borgersen tror Norge drar fordel av at de allerede har møtt Sør Korea i OL.  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
KAN DRA FORDEL: Kristine Lunde Borgersen tror Norge drar fordel av at de allerede har møtt Sør Korea i OL. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Malm Frafjord: – Vi må bruke styrken vår

Det står om en finaleplass når de norske håndballjentene møter Sør-Korea i semifinalen torsdag kveld.

Torsdag kveld skal de norske håndballjentene kjempe om en plass i finalen. Norge har ikke valset over all motstand i årets OL, og har måttet tåle kritikk for manglende lagånd.

De fikk derimot en skikkelig opptur da de slo Brasil i kvartfinalen tirsdag. Nå møter de et sterkt Sør-Korea-lag som kan sette en stopper for Norges sjanse til å ta gullmedalje.

– Vi er klare
Kristine Lunde-Borgersen mener det norske laget har gode muligheter til å nå finalen.

– Vi er klare for semifinalen mot Sør-Korea. De er sikkert klare for å møte oss. Vi har et bra analyseteam som hjelper oss med å finne svakheter og hvor våre styrker ligger, sier Lunde-Borgersen til TV 2 Sporten.

KAN DRA FORDEL: Kristine Lunde-Borgersen tror Norge drar fordel av at de allerede har møtt Sør-Korea i OL.  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
KAN DRA FORDEL: Kristine Lunde-Borgersen tror Norge drar fordel av at de allerede har møtt Sør-Korea i OL. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Sør-Korea er et lag som spiller med en helt annen stil enn det de norske jentene er vant til. Men det skal ikke sette en stopper for finaleplassen.

– De spiller en helt annen håndball enn det vi er vant til. De er små, kjappe og utrolig eksplosive. De kaster seg inn i alt. De er veldig gode, sier Lunde-Borgersen.

Les også: Bredeli etter Norge-Brasil: – Mye verre å se på enn å kommentere

Kan dra fordel fra tidligere møte
Marit Malm Frafjord tror det norske laget har en fordel med at de allerede har spilt mot Sør-Korea i årets OL.

– Det er gull verdt å ha spilt mot dem før. Det har alt å si. Nå har vi kjent tempoet deres på kroppen, og det gjør det enda enklere for oss å legge opp taktikken, sier Frafjord.

Les også: Norge møter Sør-Korea i semifinalen
Les også: Slik forklarer Løke håndballjentenes mageblotting

Hun er enig i at de møter et lag som spiller med et utrolig høyt tempo.

– De har en del små og raske spillere. Et par av playmakerene deres har noen finter som jeg nesten aldri har opplevd før.

Marit Malm Frafjord (høyre i bildet) tror det blir viktig å bruke styrken deres når de skal stoppe de raske sørkoreanerne.  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Marit Malm Frafjord (høyre i bildet) tror det blir viktig å bruke styrken deres når de skal stoppe de raske sørkoreanerne. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

– Må bruke styrken vår
Norge må prestere på samme nivå som de gjorde i den andre omgangen mot Brasil i kvartfinalen. Frafjord tror at lagets styrke blir en viktig brikke for å stoppe de sørkoreanske spillerne.

– Vi er ganske sterke, så vi må bruke kreftene mot dem. Vi har vært i semifinale før, og vi vet hvordan vi skal forberede oss, sier hun.

– En OL-finale er selvfølgelig den store drømmen. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme oss videre, avslutter Frafjord.