Islands gulldrøm er over

Det ble drama til siste slutt mot Ungarn under kvartfinalen i håndball for menn onsdag. Ungarerne vant 34-33 etter ekstraomganger.

Gudjon Sigurdsson og resten av det islandske håndballandslaget måtte gå av banen vel vitende om det ikke blir noen medalje i OL.  (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Gudjon Sigurdsson og resten av det islandske håndballandslaget måtte gå av banen vel vitende om det ikke blir noen medalje i OL. (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Lekai (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)

Island burde avgjort i ordinær tid, men 15 sekunder før slutt misset Snorri Gudjonsson straffe på stillingen 27-26. Etterpå kontret ungarerne inn utligningen to sekunder før kampen ble blåst av.

Storspill av Ungarns keeper Nandor Fazekas ga islendingene problemer, og høyrekanten Gergely Harsanyi satte inn fem mål i første omgang. Dermed gikk Ungarn til pause med 16-12-ledelse.

Fem mål på fem minutter tidlig i annen omgang fikk Island à jour. Ungarn skaffet seg en ny tremålsledelse, men Hreidar Gudmundsson kom inn i Islands mål og «gjorde en Grimsbø». Hans storspill bidro at Island kunne gå i ledelsen 27-26.

Like før slutt hadde Island mulighet til å punktere kampen på straffe. Det ble en strafferedning for ungarske Fazekas, tett fulgt av den desperate kontringen som endte med scoring av Mate Lekai to sekunder før slutt.

Kampen gikk til ekstraomganger. Her klarte ikke islendingene å sikre seg en ledelse over Ungarn. Det endte til slutt 34-33, og Island måtte gå av banen vel vitende om at det ikke blir noen medalje i OL.

Island kom til kampen som storfavoritt etter å ha vunnet alle sine fem gruppekamper og tatt en overlegen gruppeseier. Ungarn slet seg så videre med kun to seire i sin gruppe. I sin siste kamp kunne de dermed sikre seg billett til kvartfinale etter å ha slått Spania 30-25. (©NTB)