Gudjon Sigurdsson og resten av det islandske håndballandslaget måtte gå av banen vel vitende om det ikke blir noen medalje i OL.  (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Gudjon Sigurdsson og resten av det islandske håndballandslaget måtte gå av banen vel vitende om det ikke blir noen medalje i OL. (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Lekai (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)
Lekai (Foto: MARKO DJURICA/Reuters)

Islands gulldrøm er over

Det ble drama til siste slutt mot Ungarn under kvartfinalen i håndball for menn onsdag. Ungarerne vant 34-33 etter ekstraomganger.

Island burde avgjort i ordinær tid, men 15 sekunder før slutt misset Snorri Gudjonsson straffe på stillingen 27-26. Etterpå kontret ungarerne inn utligningen to sekunder før kampen ble blåst av.

Storspill av Ungarns keeper Nandor Fazekas ga islendingene problemer, og høyrekanten Gergely Harsanyi satte inn fem mål i første omgang. Dermed gikk Ungarn til pause med 16-12-ledelse.

Fem mål på fem minutter tidlig i annen omgang fikk Island à jour. Ungarn skaffet seg en ny tremålsledelse, men Hreidar Gudmundsson kom inn i Islands mål og «gjorde en Grimsbø». Hans storspill bidro at Island kunne gå i ledelsen 27-26.

Like før slutt hadde Island mulighet til å punktere kampen på straffe. Det ble en strafferedning for ungarske Fazekas, tett fulgt av den desperate kontringen som endte med scoring av Mate Lekai to sekunder før slutt.

Les også: Norge møter Sør-Korea i semifinalen
Les også: Montenegro med sjokkseier i OL

Kampen gikk til ekstraomganger. Her klarte ikke islendingene å sikre seg en ledelse over Ungarn. Det endte til slutt 34-33, og Island måtte gå av banen vel vitende om at det ikke blir noen medalje i OL.

Island kom til kampen som storfavoritt etter å ha vunnet alle sine fem gruppekamper og tatt en overlegen gruppeseier. Ungarn slet seg så videre med kun to seire i sin gruppe. I sin siste kamp kunne de dermed sikre seg billett til kvartfinale etter å ha slått Spania 30-25. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2