Kurtovic
Kurtovic
Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør Korea.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør Korea. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Kurtovic: – Jeg har friskmeldt meg selv

Amanda Kurtovic har slitt med skade etter kampen mot Spania tidligere i OL. Nå håper hun på spilletid i semifinalen mot Sør-Korea.

Etter kampen mot Spania tidligere i OL, måtte Amanda Kurtovic forlate banen i pausen med en akillesskade. Ikke lenge etter kom beskjeden om at Kurtovic måtte stå over kvartfinalen mot Brasil. Nå har hun tatt det rolig de siste dagene, og håper hun kan spille for Norge i semifinalen mot Sør-Korea.

– Nå har jeg fått betennelsesdempende. Jeg har fått hvilt de siste to dagene, sier hun til TV 2 Sporten.

– Vi skal teste henne
Landslaglegen Ola Sand bekrefter at de skal gjennomføre de siste testene av Kurtovic for å finne ut om hun kan spille.

– Vi skal teste henne i dag. Både her i leiren og på trening. Så får vi se om hun kan spille, sier Sand.

Les også: Norge møter Sør-Korea i semifinalen
Les også: Bredeli etter Norge-Brasil: – Mye verre å se på enn å kommentere

Kurtovic mener selv hun er klar til å spille. Hun er ivrig til å komme tilbake på laget. Den unge håndballjenten ønsker å bidra.

– Jeg håper jeg får spille. Jeg har friskmeldt meg selv, så får vi se. Det er ikke jeg som tar ut laget, sier Kurtovic.

– Helsa går alltid først, men jeg har utrolig lyst å være med å bidra. Ikke sitte på tribunen. Jeg skal nok klare å bite tennene sammen, legger hun til.

Se intervjuet i videovinduet øverst!

Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør-Korea.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør-Korea. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Vil ikke forhaste seg
Om de skulle forhaste seg med en avgjørelse, kan det forverre situasjonen. Landslagslegen mener det er viktig å være sikker på at Kurtovic er klar.

– Hvilke kriterier må ligge til rette for at hun kan få spille?

– At hun ikke har så vondt at hun trekker seg i visse situasjoner. Hvis hun ikke har et normalt bevegelsesmønster, så har hun en større skaderisiko, sier Sand.

Norge møter Sør-Korea på torsdag, hvor de skal kjempe om en finaleplass. Går de norske jentene videre møter de vinneren av Spania - Montenegro.