passbilder
passbilder

Her er OL-utøvernes håpløse ID-bilder

I dette albumet er det lite som står til gull.

De er noen av klodens aller fremste idrettsutøvere, men å være OL-deltaker er ingen garanti for at man tar seg godt ut på bilder.

Flere av OL-stjernene er vant med å bli klistret opp på reklameplakater over hele verden, men mye tyder på at de ikke er like kritiske til utfallet hver gang de får et kamera foran seg.

Til London-OL må nemlig alle deltakerne levere inn et bilde av seg selv. Dette skal brukes til akkrediteringen utøvere, trenere og andre i støtteapparatet må ha for å komme seg inn på arenaer eller i OL-landsbyen.

Men det virker ikke som alle var klar over at disse bildene også kom til å bli brukt hyppig på OLs offisielle nettsider.

ID-bildene brukes nemlig i forbindelse med for eksempel medaljeoversikter, slik vi kan se av pallen på herrenes 200 meter medley i svømming på bildet under:

Artikkelen fortsetter under bildet

phelpspall
phelpspall

Michael Phelps sikret seg statusen som tidenes medaljegrossist i OL-historien med sine vanvittige 22 medaljer, men har likevel måtte til tyn i USA for måten han fremstår på OL-sidene.

Les også: Er dette OLs sykeste lårmuskler?

«Tydeligvis betyr ikke det at man vinner OL-gull at man tar seg godt ut på bilder», skriver NY Daily News om amerikanernes gullgutt.

reilly2
reilly2
Man kan trygt si det er varierende kvalitet på blinkskuddene som har blitt valgt ut for hver enkelt utøver.

Noen ser ut til å være direkte umotivert da bildet ble tatt. Andre igjen sliter med utfordringer av en mer teknisk art. Som å få bilder i fokus, eller finne rett format.

Se noen utvalgte bilder øverst i saken!

Det byr på mye underholdning for den som er villig til å se gjennom de over 10 000 bildene som finnes på nettsidene.

Vi håper utøverne tilgir at vi har det litt morsomt på deres bekostning. De kan trøste seg med at bildene betyr fint lite når det skal kjempes om olympisk heder og ære. Og akkurat der er de best i verden.