Carsten Skjelbreid1
Carsten Skjelbreid1

Grillet kyllingfilet med peanøttsausmarinade

Sportsanker Carsten Skjelbreid viser sine ferdigheter på kjøkkenet.

I kveld kommer TV 2s sportsanker Carsten Skjelbreid til TV 2-taket for å vise at han ikke bare er en kløpper på dansegulvet. Sammen med «Sommertid»-kokk Ole Jonny Eikefjord fyrer han opp grillen og disker opp et ekte sommermåltid.

Peanøttsausmarinade

3 ss soyaolje

1 grønn chili (finhakket)

1 rød chili (finhakket)

1/2 løk (finhakket)

1 fedd hvitløk (finhakket)

3 ss søt soyasaus

2,5 dl kyllingkraft

150 g peanøttsmør

1 lime (presset saft)

Varm soyaolje, fres grønn og rød chili, løk og hvitløk. Ha i soyasaus og kyllingkraft, kokes i 2 minutter. Ha så i pianøttsmør og kok i 2 minutter. Til slutt tilsettes limesaft.

Pensle litt av sausen på rett før kyllingbrystene/lårene er ferdig, og grill 20 sekunder på hver side.

Kok gjerne litt pasta og ha som tilbehør og hel over pesto

Dessert: Sticky Rice med mango

2-4 porsjoner sweet rice

1 boks kokosmelk

1/2 kopp sukker

2 mango

La risen ligge oversvømt i kaldt vann i 1-2 timer først. Risen dampes over kjele (med lokk over risen) i ca 10 minutter, så vendes risen rundt og dampes ytterligere i ca 5 minutt. Bland kokosmelken og sukkeret. Dette kokes opp for seg selv og helles over risen ved servering. Del mangoen opp i biter og legg oppå helt til slutt.