Gerhard Heiberg og Verås Larsen
Gerhard Heiberg og Verås Larsen

Heiberg bekrefter gullavtale med Verås Larsen

– En større prestasjon av ham å holde den enn av meg, sier Gerhard Heiberg (73).

London/Bergen (TV 2): Overfor tv2.no bekrefter presidenten for De olympiske vinterlekene på Lillehammer i 1994, og nåværende medlem av Den internasjonale olympiske komité, at han inngikk en gullavtale med Eirik Verås Larsen da han delte ut sølv til samme mann under lekene i Beijing for fire år siden.

Gulloverrekkelsen etter dagens 1000 meter var nemlig langt fra første gang Heiberg og Eirik Verås Larsen hilste på hverandre.

Les også: OL-gullvinneren: – Hadde ikke klart det uten kona

– Jeg ga ham gullet i Aten for åtte år siden, og jeg overrakte ham sølvet han tok i Beijing i 2008. Da ble vi enige om at vi skulle snakkes igjen idet han tok gull i London om fire år, sier Heiberg til tv2.no.

– Og han holdt avtalen sin – for tredje gang! Da er langt lettere for meg å holde min del av avtalen, også, sier Heiberg spøkefullt.

Ekstremt viktig for Norge
Det norske IOC-medlemmet, som har vært sengeliggende med feber etter et ublidt møte med airconditionanlegget på hotellet i London, tror Verås Larsens forløsende OL-gull er ekstremt viktig for Norge som idrettsnasjon.

Etter en treig start med kun ett sølv og en bronse, tok det virkelig av da Verås Larsen padlet inn til norsk seier onsdag formiddag.

– Det kan ikke beskrives som noe annet enn helt fantastisk. Han er rett og slett best når det gjelder. Det er det viktigste, og det sender riktige signaler, sier Heiberg.

– Hva har gullet å si for norsk idrett som helhet?

– Det er beint frem forferdelig viktig, ikke minst for hele oppfattelsen av OL og hva som presteres her nede hjemme i Norge. Dette trengte vi virkelig, sier Heiberg, som håper å levere ut en siste norsk gullmedalje før London-OL er ferdig.

Den går forhåpentligvis til spydkaster Andreas Thorkildsen på Olympiastadion på lørdag.

Eirik Verås Larsen og Gerhard Heiberg
Eirik Verås Larsen og Gerhard Heiberg