huseklepp (Foto: Scanpix)
huseklepp (Foto: Scanpix)

Tror Huseklepp-suksessen gir 15.000 tilskuere

Brann tror rundt 2.000 bergensere som vanligvis ikke går på stadion tar turen for å se Erik Huseklepp og lagkompisene lørdag.

– Vi håper å se 15.000 tilskuere lørdag. Hvis vi klarer det, har det kommet et par tusen ekstra, sier salgssjef i Brann, Dag Frode Algerøy, til tv2.no.

Det er nettopp den effekten Brann håpet på, utenfor banen, ved å hente hjem Erik Huseklepp. Landslagsspilleren markerte seg med en vakker scoring og én assist i 4-0-seieren over Stabæk mandag.

– Folk møter opp først og fremst på grunn av lagets gode prestasjoner, men det var som bestilt at Erik scoret 4-0-målet. Det var fantastisk godt for billettsalget at han puttet den siste, sier Algerøy.

Han opplyser at Brann per nå har solgt rundt 11.000 billetter til lørdagens hjemmekamp mot Haugesund.

– Vi har invitert deltakerne i Brann Cup til den kampen, men tallet er uansett litt over det vi har hatt tidligere i sommer. Først utover dagen får vi virkelig se den umiddelbare effekten.

17.200 mennesker så 16. maikampen mot Sogndal på Brann stadion, men bortsett fra oppgjøret på fotballens egen festdag er 12.502 årsbeste på tribunen i Bergen. Til forrige hjemmekamp mot Aalesund møtte 12.122 mennesker opp.

Les også: Huseklepp tilbake med drømmescoring: – Har trent godt

Rundt 2.000 ekstra tilskuere på stadion betyr penger i kassa for Brann, men salgssjef Algerøy vil ikke kommentere hvor mye dette betyr i rene kroner.

Brann-supporterne har allerede trykket opp t-skjorter med draktnummer 13 på ryggen og teksten «Han é komt hem» på brystet.

– En kvalitetsspiller inn i et allerede velfungerende lag ser spennende ut. Vi forventer at Huseklepp skal være den gladgutten og artisten han alltid har vært. Hvor dette ender, er ikke godt å si, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen.

634114

Han forteller at fansen har merket seg at det er kort vei oppover tabellen, men mener det blir feil å si at de nå forventet medaljekamp ut sesongen. Lørdag tror han på rundt 16.000 tilskuere mot Haugesund.

– Jeg tror den gode perioden Brann er inne i pluss en Huseklepp som scorer vil trekke mye folk. Det kan bli fullt hus i løpet av høsten, men da er vi avhengige av sportslig suksess.