Norsk dommer i fokus da USA gikk til finale

Alex Morgan ble den store heltinnen da hun sikret finaleplass for USAs fotballandslaget mandag, men den norske dommerens avgjørelse vil bli diskutert.

ALEX MORGAN: Ble helt for det amerikanske laget med sin scoring. (Foto: DAVID MOIR/Reuters)

Canada ledet hele tre ganger i ordinær tid, men storfavoritt USA svarte alle gangene. Da tiden var i ferd med å renne ut i ekstraomgangene, forsøkte USA med et siste innlegg fra høyre.

Naturlig nok var slitne canadiere oppmerksom på tanksenter og luftkriger Abby Wambach, men spissmakker Morgan fikk ikke like mye oppmerksomhet. Det straffet seg, for 23-åringen viste at også hun kan avslutte med hodet.

Christine Sinclair sendte utrolig nok outsideren Canada i ledelsen tre ganger. Spissen sørget for 1-0, 2-1 og 3-2, men det holdt likevel ikke til å sparke USA ut av OL-turneringen.

Megan Rapinoe utlignet første gang ni minutter ut i annen ordinære omgang direkte fra hjørneflagget. Samme spiller gjorde at lagene var like langt bare tre minutter etter Sinclairs 2-1-mål. Heller ikke da Canadas storscorer fant nettet bak Hope Solo for tredje gang holdt det. USA fikk straffe med ti minutter igjen av ordinær tid. Den satte Abby Wambach i mål.

Straffesparket som den norske dommeren Christina Pedersen ga amerikanerne vil bli diskutert i Canada i lang tid. Avgjørelsen var svært streng. (©NTB)