Supermann full av følelser

Felix Sanchez (34) var full av følelser etter at han gjenerobret OL-tittelen på 400 meter hekk. Tårene strømmet under seiersseremonien.

Veteranen var først ut på oppløpet og holdt de andre bak seg helt til mål. Åtte år etter at han ble mester i Aten triumferte dominikaneren igjen. Etterpå tok han fram et bilde av bestemoren Lillian som døde under Beijing-OL i 2008.

– Jeg ville gjøre henne stolt, så jeg hadde bildet hennes på startnummeret og navnet hennes på skoene. Dagen hun døde, brast hjertet mitt. Derfor har jeg bildet hennes ved hjertet mitt, sa han.

Sanchez hulket da navnet hans ble ropt opp, og han prøvde forgjeves å stoppe tårene mens Den dominikanske republikks nasjonalsang ble spilt og flagget heist.

«Supermannen» som var ubeseiret i 43 starter fra 2001 til 2004 viste at alder ikke er noen hindring da han stormet inn til 47,63. Det er nøyaktig samme tid som da han vant i Aten for åtte år siden.

– Mange har sagt at jeg burde legge opp, men jeg ville ikke. Alle dominikanere ventet at jeg skulle vinne VM i 2001 og 2003, og OL i 2004. Ingen ventet dette, så nå er det nok full fest. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2