Kinas turnmestere henvist til sølv

Arthur Zanetti fra Brasil (ringer) og russiske Alija Mustafina (skranke) slo de kinesiske favorittene og vant OL-gull i turn mandag.

Regjerende mester Chen Yibing fra Kina så ut til å gå mot gullet i ringer med sine 15,800 poeng, men Zanetti overrasket alle da han fullførte et program som ga ham sluttsummen 15,900. Matteo Morandi fra Italia tok bronsen.

Sølvvinner Chen har vunnet VM fire ganger og tok også sikte på sin fjerde gullmedalje i OL. Han var med på å sikre Kina gull i lag tidligere i lekene. Chen virket temmelig sikker på at han hadde nytt gullet i lommen. Men helt på slutten kom altså Zanetti og slo den seierssikre kineseren med 0,100 poeng.

– Jeg håper denne medaljen åpner mange dører for turnere i Brasil. Jeg håper vi kan stille med fullt lag i Rio, og både kan forsvare denne tittelen og kjempe om andre på hjemmebane, sa en glad Zanetti.

Det brasilianske gullet var så overraskende at mange i arenaen ikke la merke til Zanettis innsats før et plutselig jubelbrøl veltet ut fra en liten gruppe fans med brasilianske farger.

Bulgarske Jordan Jovtsjev (39) ble for øvrig historisk da han som den første mannlige turneren deltok i sitt sjette OL. Veteranen falt utenfor medaljekampen da han måtte ned på knærne i en landing. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2