Ole Bjørn Fausa styreleder i Follo under pressekonferansen på Ullevaal stadion om kampfiksing. (Foto: Scanpix)
Ole Bjørn Fausa styreleder i Follo under pressekonferansen på Ullevaal stadion om kampfiksing. (Foto: Scanpix)

De siktede Follo-spillerne tilbudt ferie

Begge lagene i kampfiksingssaken Asker og Follo har vunnet alle sine fire siste kamper og kjemper om opprykk til Adeccoligaen. For de siktede spillerne spøker det likevel for en eventuell opprykksfest.

De tre heleri-siktede Follo-spillerne Drin Shala, Pape Formose Mendy og Saif Haydar er blitt tilbudt ferie fra Follo. To av spillerne har takket ja til tilbudet mens sistnevnte har takket nei. Samtidig opprettholdes siktelsene mot de tre spillerne i Follo og Askers ene spiller.

- Siktelsene kan opprettholdes i flere uker, kanskje også måneder. Saken er alvorlig, men har ikke førsteprioritet hos politiet. De siktede vil sannsynligvis tas inn til nytt avhør, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til TV 2 Sporten.

For snart to uker siden ble også en tippekommisjonær i Oslo varetektsfengslet for underslag. Mot slutten av uken vil politiet avgjøre om varetektsfengslingen opprettholdes.

Rådfører seg med NFF
Follo har kontaktet NFF om råd angående suspensjon av egne spillere. Den 16.aug vil NFF ta opp temaet i et internt møte og deretter komme med en juridisk begrunnelse og råd til klubben om hvorvidt videre suspensjon er å anbefale eller ikke. NFF er allerede i kontakt med UEFA for å kunne gi et best mulig svar til 2.divisjonsklubben.

- Frem til det velger vi å ikke ta ut de siktede spillerne i troppen, sier daglig leder i Follo, Ole Bjørn Fausa.

I Asker har man en litt annen tilnærming der man ser an saken dag for dag.

- Skulle det dukke opp nye opplysninger vil man revurdere situasjonen. Enn så lenge lar vi ikke spilleren få spille kamper, sier daglig leder i Asker, Arne Knoph.

Les også: Tippekommisjonær fengslet i to uker
Les også: Mistanke om at Aalesund-kamp var fikset

Når det gjelder avgjørelsen om å ikke la de siktede spillerne spille kamper, vil ikke politiet mene noe som helst om da dette er arbeidsgivers anliggende.

- Det er ikke vår sak, det er arbeidsgiverens, avslutter Brekke til TV 2 Sporten.

8.september møtes 2.divisjonslagene Follo og Asker.