Fjerde strake for Viking

Viking fortsetter å klatre på tabellen under trener Kjell Jonevret. Borte mot Odd Grenland vant siddisene effektivt 4-1 søndag.

Veton Berisha ordnet Stavanger-klubbens to første scoringer, mens Vidar Nisja og Martin Ørnskov Nielsen sto bak mål nummer tre og fire. Viking ga dermed svar på tiltale overfor skeptikerne som mente at Berisha og Nisja var en for urutinert spissduo.

Veton (18) er lillebror til 19-årige Valon, som har gått til Salzburg og østerriksk fotball. Under Jonevret har han fått tillit og står nå med fem mål sine fire siste kamper. Årsfasiten er sju mål på elleve kamper.

Odd hadde god flyt i et par kamper før møtet med Viking, men søndag var laget tilbake i hverdagen som den har vært tidligere i år: Mye ballbesittelse, men svak effektivitet og rufsete forsvarsspill. Det er egentlig ikke lett å forstå, de samme forsvarsspillerne var bunnsolide i fjorårets høstsesong.

Mot Viking rotet Emil Jonassen ved 0-1. Heller ikke ved de to neste baklengsmålene imponerte forsvaret. Men vertene festet et tidlig grep, som de alltid gjør på hjemmebanen i Skien. Tverrliggeren og Rune Almenning Jarstein stoppet imidlertid det som kunne blitt Odd-scoringer. Jarstein viste definitivt landslagsklasse.

Mot spillets gang tok dermed bortelaget ledelsen. En feilpasning, veggspill og en sikker avslutning til 1-0 av Berisha. 18-åringen doblet ledelsen fire minutter senere på en retur fra tverrliggeren. Der og da var poengene på vei mot vest, og Jonevret styrket i sin status som suksesstrener i Stavanger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2