Strandberg mål
Strandberg mål

Rekdal om tapet for RBK: – Så ut som om vi hadde vært innom Ålesund sykehus og tappet oss for «power»

Rosenborg valset over Aalesund på Lerkendal.

Rosenborg – Aalesund 3-0

Rosenborg kom best i gang i Trondheim. Etter tolv minutter fyrte Issah fra distanse. Grytebust måtte gi retur, og der var Prica og satte ballen i mål. Svensken stod derimot i offside, og dommeren annulerte scoringen.

Frekk corner-variant
Etter 35 minutter skulle det likevel løsne for Rosenborg. Hjemmelaget dro frem en frekk cornervariant. Dockal gikk ned til cornerflagget og hentet ballen, før han tok den med seg og banket ballen i mål fra spiss vinkel.

Like etter var det Prica sin tur. Svensken mottok ballen i Aalesunds 16-meter, nølte ikke et sekund, og smalt den i nettet bak Grytebust.

dockal000000
dockal000000

Strandberg øket
Etter rundt ti minutters spill av andre omgang fikk RBK firspark høyt oppe på Aalesunds banehalvdel. Dockal slo ballen inn fra venstre, og Stefan Strandberg kunne skli inn 3-0 målet.

Etter dette roet kampen seg ned, og hjemmelaget kunne ta tre meget viktige poeng.

– Blodfattig
Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med prestasjonen laget hans viste på Lerkendal.

– I dag var vi blodfattig. Det ser ut som om vi har vært innom Ålesund sykehus og tømt oss for power, sier han.

– Avstanden mellom Rosenborg og Aalesund er ikke så stor som det så ut til i dag. Det ble sånn fordi de var gode, men også fordi vi ikke har noe å komme med, og at vi gjør personlige feil, sier Rekdal.

– Vi var gode
Jan Jönsson var på sin side svært fornøyd med eget lag.

– Vi var bra i dag. Vi har pratet mye om å levere to omganger, vi har slitt med å levere over 90 minutter. Det ble viktig i dag, sier han.

Rosenborg: 4-4-1-1 D. Örlund - P. Ankersen, S. Strandberg, P. Rønning, M. Dorsin - B. Dockal, M. Issah, J. Svensson, D. Fredheim Holm - M. Henriksen - R.Prica

Aalesund: 4-3-3 S. Grytebust - H. Wembangomo, J. Nation, D. Arnefjord, J. Matland J. Morrison, F. Ulvestad, M. Barrantes - T. Stewart, L. James, L. Fuhre